2018-12-07
高質海鮮蒸鍋高質海鮮火鍋周圍有好多,而且近排仲有好多蒸氣火鍋推出,今次聽啲舊同事介紹,話呢間啲海鮮好新鮮,食材吸引,而且性價比高所以約咗幾個大學朋友,特登走過來太子呢邊試一試,我哋一行四人,叫咗個238套餐,食材有好多款,感覺幾豐富,但我知道出面有好多餐廳都標榜款式繁多,但係好多都唔係最新鮮。我一入到去,見到其他人食緊,海鮮嘅味道非常之香,已經開咗胃。一開波先來個燉湯,材料10分豐富,老火湯嘅味道跟住再嚟過聖子,非常之鮮甜,跟住你個新鮮海蝦,亦都係非常有蝦味,一定係新鮮游水嘅跟住再嚟過熱點, 配個龍躉, 呢個配搭真係唔錯跟住嚟到我最鍾意嘅鮑魚,非常足料好大隻,口感10分好龍蝦一見到,通常都會以為用咩調味,但呢間非常正宗用新鮮食材,所以清蒸都咁有鮮味再嚟多個膏蟹,一樣非常新鮮,蟹膏豐富,絕不麻虎呢個先有腸粉,配合鮮魷魚,我真係第一次食,呢個真係一試難忘跟住其實感覺都好似唔係好飽,跟住你個非常有特色嘅蒸飯,材料十足,分別有雞肉,臘腸,蝦干,翠玉瓜,南瓜,蝦腩片,再嚟過豉油撈飯,perfect !最後仲要你個黑糖冰涼粉,晶瑩剔透, 呢種清甜嘅味道,令到成餐飯嘅感覺不太油膩,真係想一試再試整體
一開波先來個燉湯,材料10分豐富,老火湯嘅味道
跟住再嚟過聖子,非常之鮮甜,
跟住你個新鮮海蝦,亦都係非常有蝦味,一定係新鮮游水嘅
跟住再嚟過熱點, 配個龍躉, 呢個配搭真係唔錯
跟住嚟到我最鍾意嘅鮑魚,非常足料好大隻,口感10分好
再嚟多個膏蟹,一樣非常新鮮,蟹膏豐富,絕不麻虎
呢個先有腸粉,配合鮮魷魚,我真係第一次食,呢個真係一試難忘
整體來講,用到呢個價錢,食到咁多唔同品種嘅新鮮食材,仲有滿腹嘅感覺。非常滿足,大家記得去之前要訂位啊