2025-03-15 111 浏览
今晚終於去咗期待已久嘅重房Omakase,真係一場味蕾嘅奢華之旅! 餐廳環境好有格調,師傅手勢純熟,每一道菜都好似藝術品咁精緻,睇到都唔捨得食😍Omakase嘅精髓就係將最新鮮嘅食材,交俾師傅發揮創意,炮製出獨一無二嘅料理。 今晚嘅菜式有前菜、刺身、壽司、天婦羅、湯品及甜品,每一道都充滿驚喜!最令我印象深刻嘅係拖羅壽司,油脂分布均勻,入口即溶,鮮味喺口腔爆發,真係令人回味無窮🥰前菜:日本螺配蟹肉菠菜刺身:北海道元貝長崎縣生蠔寒鰤青柳貝北海道牡丹蝦馬鮫鰆魚神戶A4和牛他他配海膽多士生死戀 (一片火炙過的拖羅及一片拖羅刺身)炸物:沙追天婦羅壽司:北寄貝伊左目壽司沖繩花竹蝦 太刀魚 煙薰深海池魚 中拖羅湯品:白胡椒魚湯甜品:熊本士多啤梨除咗食物質素高,服務亦都非常貼心。 師傅會細心講解每一道菜嘅食材同食法,侍應亦會不時添茶,令人感覺賓至如歸。
今晚終於去咗期待已久嘅重房Omakase,真係一場味蕾嘅奢華之旅! 餐廳環境好有格調,師傅手勢純熟,每一道菜都好似藝術品咁精緻,睇到都唔捨得食😍Omakase嘅精髓就係將最新鮮嘅食材,交俾師傅發揮創意,炮製出獨一無二嘅料理。 今晚嘅菜式有前菜、刺身壽司、天婦羅、湯品及甜品,每一道都充滿驚喜!最令我印象深刻嘅係拖羅壽司,油脂分布均勻,入口即溶,鮮味喺口腔爆發,真係令人回味無窮🥰

前菜:

青柳貝
北海道牡丹蝦
馬鮫鰆魚
神戶A4和牛他他配海膽多士
生死戀 (一片火炙過的拖羅及一片拖羅刺身)

炸物:
沙追天婦羅