2024-02-29
另一半無意間係網上見到呢間餐廳廣告,就咁俾佢吸引左,咁我地都特別中意試下新野,見佢主係新派美食,而且crossover藝術空間,於是我地決定一探究竟。一行出電梯門口已經見到一個餐廳門口放置左個旋轉裝置藝術,而餐廳內裡的枱櫈擺設,都相當前衛。Akagai赤貝包夾蘆筍,會帶有小小辣,赤貝食落好爽口同鮮甜味Shredded Celtuce Salad萵笋切成絲,再與三文魚子、蘿蔔等混合,作為一個前菜,可以將你的味蕾帶來清新感覺Caramelized Pumpkin南瓜烤出軟冧程度岩岩好,再灑上一浸焦糖,做到外層內軟Charcoal Grilled Ee白鱔係main course 之一,捧上枱之後,侍應會用燃燒的炭去炙燒白鱔表皮,帶出小小微焦效果,食落個時更加有香脆感覺A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando不能不提呢個A4和牛三文治,和牛質素高不在話下,加上外層竹炭麵包,口感更加豐富Double Fromage Cheesecake最後個芝士蛋糕都為左呢一個完美的晚餐作出一個美好的完結
Akagai
赤貝包夾蘆筍,會帶有小小辣,赤貝食落好爽口同鮮甜味
Shredded Celtuce Salad
Caramelized Pumpkin
南瓜烤出軟冧程度岩岩好,再灑上一浸焦糖,做到外層內軟
Charcoal Grilled Ee
Double Fromage Cheesecake