2025-05-20
因為工作關係要到將軍澳區,順便同同事一齊食飯😆大家都不約而同好想打邊爐,經過見到將軍澳中心有一間台式火鍋「一鼎」🥘見到可以一人一鍋好吸引👍🏻因為大家都可以選自己鐘意的湯底❗️而且我同同事都係食肉獸,可以任食靚牛都係考慮之一。我們係門口研究考慮中,店員好Nice即刻介紹套餐及提供了可以即時扣減$50的現金卷❤️太抵啦,所以即刻決定入座❗️餐牌有 8款湯底可供選擇:燻鰹魚、海苗鰹魚清湯鍋、麻痺鴨 - 台灣麻神鴨血湯、QQ骨膠原 - 膠原豬王骨鍋、冬蔭功 - NO.1 冬蔭功鍋,樣樣都好吸引。而我們揀的套餐係「120分鐘任食澳洲200日穀飼牛🐂火鍋餐」,成人收費係$349/位❗️可以任食澳洲200日穀飼牛、蜆、生蠔、蝦、牛舌、和牛串😋而且任飲特飲🍹仲有日韓麵食,款式都幾多元化😎仲有一定要試下個甜品「手打麻薯紅豆沙」🫘入口好濃郁好正😉牛的肉質口感都好鮮嫩🐂食得出是靚牛😋和牛串都好特別,有不同配菜,例如︰芫茜、露筍、金菇❗️不過我自己不愛食芫茜,所以只係試了露筍、金菇😅金茹肥牛平時就食得多~ 但露筍估唔到同和牛好夾🤩有特色又好食❗️飲品款式多,除了特飲,它們竟然還有自家品牌推出的罐裝飲品🤔罐身都有印住「一鼎
仲有一定要試下個甜品「手打麻薯紅豆沙」🫘入口好濃郁好正😉
飲品款式多,除了特飲,它們竟然還有自家品牌推出的罐裝飲品🤔罐身都有印住「一鼎」,味道唔錯,打邊爐飲可以解油膩👍🏻最後我們食足120分鐘,真是大滿足😎