今日同男朋友係太子行完街就四圍搵野食。見到呢間琥酌,裝修得幾別緻,而且我地一向都好鐘意食居酒屋,所以就決定入去試下嚕。入面既裝修都係暗暗的好有氣氛,而且舒服。營造左一個好安靜既氣氛,令我覺得可以慢慢食。經過店員介紹我地好快就決定左食乜。登登!安格斯吉列牛之前有係好多其他地方都食過吉列牛,但呢度話明係用安格斯牛,當然要試下。雖然價錢有點小貴,但真係好精美,仲配上蔬菜令件事無咁單調。我自己覺得最好味反而唔係半生熟,而係燒列8-9成熟,牛入面豐腴既油脂會開始流出黎,因為佢用既牛有一定級數,所以特別香!受唔住明太子既誘惑,叫左個明太子雞翼。炸得剛剛好,味道亦是十分吸引,雖然應該唔係自家制,但每次見到呢個小食都係忍唔住會叫!鰻魚飯係男朋友既最愛,每次佢都會叫既。呢度既鰻魚有一個優點,就係無咩泥味,證明佢真係新鮮。口感亦唔爛,同日本食到既幾相似!兩個人食到好滿足都係500幾蚊,覺得幾唔錯,而且店面舒服,好岩叫杯清酒談心

登登!安格斯吉列牛