2021-12-14 7 浏览
係尖沙咀行街經過, 見到依間餐廳專食和牛🐮 即刻忍唔住要入去試下😋 餐廳以黑色設計為主調,好有型格😎 而且好有日式燒肉既風格❤️Tasting menu ($888/人, 兩個人起)Menu 入面勁多選擇👍🏻 因為我地咩都想試下😆 所以最終揀左Tasting menu🥰 個餐勁多野食😱 而且大部分菜式都加左和牛入僎❤️ 但係每個菜式既和牛烹調方法都有唔同,真心覺得好勁👍🏻和牛沙律🥗沙律菜配上胡麻醬,感覺好開胃同好清新🌿 再加埋和牛既油香同咬口,令味道層次更加豐富❤️和牛紫蘇天婦羅擺盤已經勁吸引😍 成朵開左既花咁🌺 食落仲要好好食😋 天婦羅炸漿夠薄夠脆👍🏻 再加紫蘇葉包住和牛,可以增加清新感🌿 同時中和和牛既油膩🥰和牛鵝肝三文治🥪用牛油烘過嘅三文治,夾住好滑既鵝肝,同埋炸過既厚切吉列和牛,咬落去勁有層次🥰 牛油同和牛既油香,加上鵝肝入口即溶😋 整體好好食👍🏻話梅小蕃茄🍅味道酸酸甜甜🥰 可以係食燒肉之前,清新一下味蕾🌿和牛拼盤🐮 (牛舌,西冷,肉眼,牛三角,薄燒)餐廳提供左三款烤肉醬汁,分別係wasabi漬、燒汁同埋岩鹽全部部位嘅肉顏色好鮮嫩❤️ 而且油脂分佈好平均😍 個人最鍾意西冷👍🏻 牛味比較

Tasting menu ($888/人, 兩個人起)

和牛沙律🥗

和牛紫蘇天婦羅

和牛鵝肝三文治🥪

話梅小蕃茄🍅
味道酸酸甜甜🥰 可以係食燒肉之前,清新一下味蕾🌿

和牛拼盤🐮 (牛舌,西冷,肉眼,牛三角,薄燒)
餐廳提供左三款烤肉醬汁,分別係wasabi漬、燒汁同埋岩鹽
全部部位嘅肉顏色好鮮嫩❤️ 而且油脂分佈好平均😍 個人最鍾意西冷👍🏻 牛味比較濃,而且油脂比例好😋
店員好好👍🏻 會幫我地燒薄燒,因為和牛油脂分佈平均, 所以好惹火🔥 配埋炸蒜片同葱絲,再沾埋蛋漿,入口即溶🥰 好好食😋

和牛,櫻花蝦,舞茸釜飯🍚
其實已經勁飽😆 但個飯係用日本珍珠米做,再吸收曬和牛🐮 櫻花蝦🦐 舞茸既鮮味❤️ 真係好好食😋 忍唔住食多幾啖😆

麵豉湯
淡淡既麵豉味,再加上新鮮蜆肉, 好飲😊

士多啤梨🍓、牛奶布甸🥛
最後以日本士多啤梨🍓同埋濃濃牛奶布甸🥛作結❤️ 覺得好幸福🥰

2021-11-28