2021-08-05 895 浏览
睇相都令人一再回味嘅高质小店😋不得不分享最近同朋友庆功食过嘅呢间日式烧肉店,Wagyu Ya主打JA鹿儿岛直送和牛,其脂肪分布平均,肉味浓郁,非常吸睛。进店一刻已能感受日本地道居酒屋的格局,压抑两年的日旅情终有一个中高价位的香港居酒屋舒缓一下,门口附近夕放着日本签发A4牛匠岩手黑毛和牛认证,其出产数量不多,以往只作日本内销,极为罕有👍餐厅环境值得一赞,黄灯光setting配合有如置身东京大阪级高档居酒屋,打开Menu花多眼乱,幸好朋友对招牌餐单做左功课,所以全部交由佢发办食哂餐厅几款好评出品。=A5和牛三文治=̶ $398推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食1贵为餐厅Signature绝对要食的😋亦都系小编久闻未食的A5 Wagyu Sando,卖相上已被金箔鱼子酱的矜贵所吸引😍一客串起四件,面包烘焗金黄酥脆,中层厚切medium rare色泽粉嫩和牛味道浓郁,肉质亦软腍无筋,吉列松脆和牛外脆内软。内藏酸瓜沙律酱的点缀,减去A5的重油腻感。高消费的话就可以再+$198配海胆,尽享海胆鱼子酱吉烈和牛的高质邪恶感!=̶海胆和牛带子烧=̶ $368推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食2今次辆到金箔海胆出场! 粉嫩和牛卷内卷住烧香

睇相都令人一再回味嘅高质小店😋
不得不分享最近同朋友庆功食过嘅呢间日式烧肉店,

进店一刻已能感受日本地道居酒屋的格局,
压抑两年的日旅情终有一个中高价位的香港居酒屋舒缓一下,
门口附近夕放着日本签发A4牛匠岩手黑毛和牛认证,
其出产数量不多,以往只作日本内销,极为罕有👍

打开Menu花多眼乱,幸好朋友对招牌餐单做左功课,
所以全部交由佢发办食哂餐厅几款好评出品。

=A5和牛三文治=̶ $398
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食1
贵为餐厅Signature绝对要食的😋
亦都系小编久闻未食的A5 Wagyu Sando,
卖相上已被金箔鱼子酱的矜贵所吸引😍
一客串起四件,面包烘焗金黄酥脆,
中层厚切medium rare色泽粉嫩和牛味道浓郁,
肉质亦软腍无筋,吉列松脆和牛外脆内软。
内藏酸瓜沙律酱的点缀,减去A5的重油腻感。

=̶海胆和牛带子烧=̶ $368
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食2
今次辆到金箔海胆出场! 粉嫩和牛卷内卷住烧香过的带子刺身
轻轻火炙的和牛肉质非常嫩口,带子厚身鲜甜,
小编好贪心咁三样夹住一齐食完再将三样野拆件慢慢享受~
海胆新鲜带少许甜度,口感软嫩,丰富口感,
的确系一个惊喜邪恶的和牛海胆料理。

食完两个招牌菜终於讲返招牌烧肉啦
=̶食肉者=̶ $688
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食3
餐厅先提供三款烤肉酱汁,分别介绍系wasabi渍、烧汁及岩盐,
呢个价钱就咁睇系几进取,但烧肉拼盘已包括四款黑毛和牛部位,
店员建议跟顺序享用: 牛舌芯、牛肩胛、牛西冷及三角腩,
就可以享受到肉香由浅到最浓的法味,
建议开大火锁汁再轻轻烧30秒,牛舌芯肉身爽弹软腍,
肩胛位软淋,口感细嫩、烧起来香味出众,
西冷肉味开始浓,又有弹性肉味亦滋味特出。
三角腩入口即溶,爆脂感重,是最浓味的一款,每一台都有独立抽气,烧完味道都唔会有负担。

=̶海胆和牛紫菜TACO=̶ $328
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
紫菜天妇罗做底,一片紫苏叶放於牛肉底下,加上海胆三文鱼子做点缀。
调味过的一口A5免治和牛油脂香口,
紫苏叶香味减走一点免牛的油腻感。
店员建议用手食,感觉会较好食😂

=̶Wagyu ya Don =̶ $498
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食4
真心未食过咁重量级又豪华特盛丼,

足料六款高质食材来个大合并,
大k大片熊本和王和牛和牛、香煎鹅肝、
吞拿鱼蓉、海胆、三文鱼籽及炙烧左口鱼。
煎香鹅肝及炙热左口鱼油份尤其重,
强烈建议一个丼要两个人share 食🤭
因为全部六款份量唔系单件咁简单。
一个丼可以面料多过饭真心少见😋,
你问我值唔值叫个价位食一个丼嘅话,
可以话用奢华豪一下嘅心去值得一战👍

整体用餐非常满足,
Bookmark 左一断时间终於拣左佢来庆功豪食😋
论食材、味道、环境、服务都非常到位,
系回忆日本居酒屋烧肉嘅一间高质豪华好选择👏

👅美味: 9/10 😮惊喜: 10/10
✨环境: 9/10 💆‍♂️服务: 9/10
💡性价: 8/10 🐽饱肚: 10/10
💫回头: 8/10 👍推荐: 10/10
庆祝纪念
纪念日
🌟Wagyu Ya🌟系高质日本和牛专门店🥩,菜式都用上最顶级嘅🎌日本和牛,系质素嘅信心保证!😍 所以再次encore!🥩A5和牛TATAKI $368落咗少少黑椒同埋盐,只系轻轻烤过表面嘅A5和牛🥩,漂亮嘅油花❄️加上极致软嫩嘅口感,直接食已经超级好味!🥰亦可配辣萝卜蓉、葱花、洋葱同埋酸汁一齐食,变成一道口感有层次嘅开胃菜!👍🏻🐮食肉兽 $988🇯🇵A5和牛烧肉拼盘,有牛舌芯、肩胛肉、西冷同埋三角腩,件件都系厚切!😍店员建议每边烤20秒左右至5成熟,风味最佳!😋👅牛舌芯 - 肉质软腍,牛舌独有嘅味道相当突出,而且几Juicy!🤩💗肩胛肉 - 带适量嘅脂香,口感细嫩,肉味香浓!👍🏻🥩西冷 - 香烤之後带点弹性,一咬爆汁,相当滋味!🤤💕三角腩 - 带漂亮嘅雪花❄️,近乎入口即溶嘅状态,食完满口油香,大满足!🥰🔥每日限定丼 $498由熊本和王和牛🐮、鹅肝、海胆、三文鱼籽、吞拿鱼腩蓉、炙烧鲽鱼边、金箔等高档食材组成,每天限量供应!🤩食材新鲜,珍珠米索满和牛牛脂、鹅肝油同埋鲽鱼边油嘅精华,每一啖都油香十足,鲜味无穷!🤤💕

🥩A5和牛TATAKI $368

🐮食肉兽 $988

💗肩胛肉 - 带适量嘅脂香,口感细嫩,肉味香浓!👍🏻

🥩西冷 - 香烤之後带点弹性,一咬爆汁,相当滋味!🤤

🔥每日限定丼 $498

日式餐厅,高质和牛为主,💰价钱偏高位,环境少暗,大概6个吧枱位,6张四人枱。楼面只有一位待应,也能同时处理4枱客人。✨味道80分,服务75分,环境75分。.🔸食肉者($588)分别有四款A5牛匠岩手和牛,每款有两件,包括牛舌,肩胛肉,西冷,三角腩。每边烧大约20秒,全部油脂分布都好好,好juicy。-牛舌腍得黎,口感弹牙。-肩胛肉,啲油脂一咬渗出,味道淡啲。-西冷相对有咬口,油脂少啲,肉味重啲。-三角腩最重油脂,一咬吱哂出黎,不过味道最淡。.🔸A5和牛三文治($398)三文治包面烘到脆口,夹住酥脆既吉列和牛,仲有薄层酸酸地既酸瓜沙律酱,减低油腻感。上面仲加左鱼子酱同金箔衬托。.🔸每日限定Wagyu Don ($498)超香,好足料,好多餸,反而想佢比多啲饭添🍚有好多左口鱼,和牛,鹅肝,满满油香。海鲜方面,有海胆,吞拿鱼茸,三文鱼籽。.🔸黑松露牛油果沙律($108)上面有带子刺身,黑松露酱香浓,沙律菜新鲜。
日式餐厅,高质和牛为主,💰价钱偏高位,
食肉者

环境少暗,大概6个吧枱位,6张四人枱。
楼面只有一位待应,也能同时处理4枱客人。

✨味道80分,服务75分,环境75分。
🔸食肉者($588)
分别有四款A5牛匠岩手和牛,每款有两件,
包括牛舌,肩胛肉,西冷,三角腩。
每边烧大约20秒,全部油脂分布都好好,好juicy。
-牛舌腍得黎,口感弹牙。
-肩胛肉,啲油脂一咬渗出,味道淡啲。
-西冷相对有咬口,油脂少啲,肉味重啲。
-三角腩最重油脂,一咬吱哂出黎,不过味道最淡。
食肉者

🔸A5和牛三文治($398)
三文治包面烘到脆口,夹住酥脆既吉列和牛,
仲有薄层酸酸地既酸瓜沙律酱,减低油腻感。
上面仲加左鱼子酱同金箔衬托。
A5和牛三文治

🔸每日限定Wagyu Don ($498)
超香,好足料,好多餸,反而想佢比多啲饭添🍚
有好多左口鱼,和牛,鹅肝,满满油香。
海鲜方面,有海胆,吞拿鱼茸,三文鱼籽。
每日限定Wagyu Don

🔸黑松露牛油果沙律($108)
上面有带子刺身,黑松露酱香浓,沙律菜新鲜。
黑松露牛油果沙律
2021-07-06
每日限定Wagyu Don
黑松露牛油果沙律
  • Wagyu Don
2021-06-28 964 浏览
日本和牛专门店 午市有lunch set几抵食喎A4 和牛烧肉set $298这个餐嚐到三个部位: 三角腩、西冷、肩胛肉和牛油脂分布平均 油花靓 轻轻烧一烧再沾岩盐、酱油、wasabi酸菜吊味 入口溶化亦带牛香始终日本和牛比较油腻 食得多会好漏餐仲包茶碗蒸、沙律菜前菜、面豉汤性价比都唔错和牛鹅肝汉堡 $168超大份啱哂大食食肉兽🤣仲有大量薯条🙈A5和牛三文治 $398另外散叫了和牛三文治 每啖都价值差不多$100😅但系好食既 薄脆多士夹着吉列和牛刚好medium rare 肉质软腍 吉列松脆加入了沙律酱 但反而有少少抢去和牛味一啖食系几过瘾邪恶至极的和牛海胆料理😏和牛海胆带子和牛薄烧包着鲜甜带子再加海胆 一啖满足哂所有愿望肉香再配搭鲜海胆同带子的爽弹口感味道都系无得输的配搭A5和牛海胆紫菜Taco $328和牛肉碎再加海胆仲有三文鱼籽肉碎有调味咸咸地但有少少根 最底系一块炸得好脆的紫菜tempura但略嫌个紫菜脆太油 炸完索一索油会更好细细嚿 一口食更滋味 不过真系油左啲
日本和牛专门店 午市有lunch set几抵食喎
A4 和牛烧肉set
A4 和牛烧肉set $298
这个餐嚐到三个部位: 三角腩、西冷、肩胛肉
和牛油脂分布平均 油花靓 轻轻烧一烧
再沾岩盐、酱油、wasabi酸菜吊味 入口溶化亦带牛香
始终日本和牛比较油腻 食得多会好漏
餐仲包茶碗蒸、沙律菜前菜、面豉汤
性价比都唔错

A4 和牛烧肉set
和牛鹅肝汉堡
A5和牛海胆紫菜Taco
2021-06-27 610 浏览
📍尖沙咀和牛专门店‼️==============================上星期六终於见到啦❤️😆今次就一齐去咗尖沙咀呢间主打和牛嘅菜式嘅餐厅🤩餐厅位置宽敞坐得几舒服,而且每个座位都有吸油烟机,食完都唔怕成身烟味🤣------------------------------⭐️A5和牛三文治 $398 (7/10)卖相好吸引❤️👍和牛系经油炸过,食落几香脆~加埋沙律酱酸酸甜甜🙈------------------------------⭐️和牛海胆紫菜taco $328 (7.1/10)几特别嘅配搭,食落层次丰富🥰免治和牛油脂香非常浓郁,海胆亦够新鲜~------------------------------⭐️A5和牛芦笋卷 (7.1/10)和牛软腍无筋,卷埋芦笋一齐食系perfect match!------------------------------⭐️A5和王和牛薄烧 $488 (7/10)呢个系全餐饭嘅重点😋店员仲会帮你烧埋咖😆和牛好大片,烧完後点上蛋汁再包埋葱蒜一齐食,食落油脂香满满,但肉味再浓啲就更出色啦😆------------------------------⭐️日本
📍尖沙咀和牛专门店‼️
⭐️A5和牛三文治 $398 (7/10)

⭐️和牛海胆紫菜taco $328 (7.1/10)

⭐️A5和牛芦笋卷 (7.1/10)

和牛软腍无筋,卷埋芦笋一齐食系perfect match!
⭐️A5和王和牛薄烧 $488 (7/10)

⭐️日本番茄沙律 $108 (7.5/10)

番茄同沙律菜好鲜甜🤩食咗咁多肉肉用嚟解腻一流😙
前往方法:尖沙咀站B出口
  • A5和牛三文治
  • 海胆和牛紫菜taco
2021-09-10 0 浏览
见到呢间和牛专门店嘅网上评论好唔错就去左试一试✨餐厅有唔同主打和牛嘅菜式 烧肉 锅物 丼饭等等🦦✾ A5和牛三文治🥪 (hkd398)呢个系必点💯 黎到卖相已经好精致 厚厚嘅吉列和牛 外皮香脆 肉质嫩滑 配埋嘅鱼子酱 真系好正 食完完全唔够喉🥺🤍✾ 食肉者🥩 (hkd588)当然唔少得和牛烧肉🔥 每片都油脂均匀 呈鲜粉红色👅 当中牛舌厚得黎好爽口 最锺意佢嘅西冷 入口即融 牛味浓郁!其他味道就相对无咁出众✾ 鹅肝和牛丼🐄 (hkd278)两块鹅肝都好甘香 配上和牛 调味刚刚好 不过味道感觉无前面嘅咁精彩 有啲失色🥲✾ 香橙雪葩🍊(hkd58)又黎到甜品时间☺️ 因为有朋友生日 店员安排左生日字句系甜品上面🎈 要赞佢嘅香橙味非常浓郁!每一啖都好似食紧真橙😆 推介推介👍🏻整体和牛质素不错 份量唔算多 性价比略低🤌🏻 个人感觉试过一次就够了~

✾ A5和牛三文治🥪 (hkd398)

✾ 食肉者🥩 (hkd588)

✾ 鹅肝和牛丼🐄 (hkd278)

✾ 香橙雪葩🍊(hkd58)

2021-09-05 26 浏览
很日本的一间烧肉店。🇯🇵一入餐厅,就看到很熟悉的烧烤炉,还要是bar枱,很像去了日本一样!而家烧烤炉是圆圆高身那种,上面也是写住日文,相信是真日本货。不像平时普通烧肉店用简体字。这次点了的食物有:A5和牛三文治、和牛胡麻沙律、每日限定丼,烧肉方面叫了「食肉者」的和牛并盘。虽然价钱不平宜,每样食物都大约400-500元,但的确是好味😋!A5和牛三文治,面包夹住炸过的岩手县和牛,真的太好味!💞「每日限定丼」值得推荐!和牛、海胆、鹅肝、左口鱼!全部都好好味!推荐推荐!👍🏻👍🏻和牛并盘「食肉者」很好味!四款,共八旧!和牛味很出!入口即溶!软淋淋!超好食!👏🏻沙律就普普通通,但表面那几块和牛的确好味!😋总括而言,虽然价钱不便宜,但贵得有道理!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
很日本的一间烧肉店。🇯🇵

不像平时普通烧肉店用简体字。

A5和牛三文治,面包夹住炸过的岩手县和牛,真的太好味!💞

沙律就普普通通,但表面那几块和牛的确好味!😋

总括而言,虽然价钱不便宜,但贵得有道理!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-08-28
  • A5和牛三文治
  • 每日限定丼
星期五晚去左食呢一间主打烧和牛居酒屋🍻🍻一入到去间餐厅 成个设计好日式烧肉居酒屋feel真系好挂住日本我地两个人叫左(1) 和牛三文治 - 和牛入口即溶 上面嘅面包十分香脆 好食到呢🥰🥰🥰🥰(2)烧肉set - 每一款牛都好好食 不过唯一唔好就系自己烧好惊烧坏块牛😂😂😂😂(3) wagyu don - 配上和牛 海胆 鱼😇😇😇😇真系好好食(4) sake - 😇😇😇😇😇好配烧肉呢间真系值得再食😙😙😙😙😙😙
星期五晚去左食呢一间主打烧和牛居酒屋🍻🍻
呢间真系值得再食😙😙😙😙😙😙
食肉兽?
和牛三文治
2021-08-10 37 浏览
Love u~ Wagyu beef!由前菜小食到主菜,全部都系和牛😍食肉兽表示好惊喜!创意和牛料理,令你食过番寻味!🍛Wagyu Don完全因为个饭而嚟!因为睇介绍已经知道好丰富🤩煎香入口即融嘅和牛,加埋甘香鹅肝,同埋鲜味海胆,配料丰富得太满足~🥢和牛海胆紫菜和牛刺身都可以重新演绎,将它剁成茸,🤓配上脆口的紫菜,一大啖爽口香甜。🥩烧肉食肉肉当然要烧!特色炭火炉,🔥为你保留肉香之鲜嫩。🥪A5和牛三文治做得精致,吉列制法更添香脆之感。两边嘅多士🍞亦可以吸收肉汁同油脂助解腻~📍尖沙咀-
Love u~ Wagyu beef!

🍛Wagyu Don

🥢和牛海胆紫菜

🥩烧肉食
肉肉当然要烧!特色炭火炉,🔥为你保留肉香之鲜嫩。

🥪A5和牛三文治

📍尖沙咀

2021-07-28 106 浏览
Ig: Tummysready.和牛同海胆控要留意啦!有超多和牛x海胆新颖嘅配搭,好似”海胆和牛紫菜Taco”,我就钟意个”海胆和牛带子”,和牛包住肥美嘅带子,再铺左海胆同金箔系上面.🔻🍽 Wagyu Ya📌 地址: 尖沙咀金马伦道29A号地舖.#tummysready #tummysreadytoeat #tummysreadyinhongkong #tummysreadyattsimshatsui #tummysreadyforsteak #tummysreadyforbbq #tummysreadyforjapanese
Ig: Tummysready
🔻
🍽 Wagyu Ya
📌 地址: 尖沙咀金马伦道29A号地舖
2021-07-23 98 浏览
今日黎到位於尖沙咀既和牛专门店Wagyu Ya食野,Wagyu Ya系区内一直都几有名气,今晚衬得闲就同朋友食和牛啦。肉食者 $588由牛舌开始食起,牛舌比较有嚼劲,好爽口。之後慢慢就开始食浓味同油脂再丰富既牛肉,当中我觉得最好味系西冷,牛肉入口嫩滑,肉味亦都好浓。A5和牛三文治 $398和牛炸得外脆内软,牛肉亦都好厚切,好有口感呀。和牛海胆紫菜Taco $328紫菜炸得好脆,上面既和牛好香油脂味,海胆亦都好鲜甜。和牛海胆带子 $368带子夹系和牛入面,好厚切,配上甘甜既海胆一齐食真系好好味。Wagyu Don $498依个饭好多材料,有厚切既鹅肝,和牛,左口鱼边同吞拿鱼蓉。鹅肝好多汁亦有好香鹅香味,好好味。左口鱼鱼油味好特出,肉亦都几厚。整体黎讲,今晚真系食得好满足,当中我觉得最抵食既系Wagyu Don。另外,餐厅既食材同烹调技巧都好好。

肉食者 $588

A5和牛三文治 $398
和牛炸得外脆内软,牛肉亦都好厚切,好有口感呀。

和牛海胆紫菜Taco $328
紫菜炸得好脆,上面既和牛好香油脂味,海胆亦都好鲜甜。

和牛海胆带子 $368
带子夹系和牛入面,好厚切,配上甘甜既海胆一齐食真系好好味。

Wagyu Don $498

和牛专门店,多款式盛宴,味蕾新体验🤤——A5和牛三文治 ($398)好好食!!首先和牛厚,多士薄,呢个厚薄嘅配搭啱啱好👍🏻始终和牛先系主角嘛!吉列和牛正到,吉列皮脆,粉嫩嘅和牛好嫩好浓味😍入面有类似沙律酱,加埋面头嘅鱼子酱,令成件事嘅味道昇华咗☺️多士烤得脆脆的!🈯️推介指数: 🐥🐥🐥🐥🐥 (5/5).和牛海胆紫菜Taco ($328)觉得呢个免治和牛嘅油香比三文治更加浓!系真系油脂四溢嗰种😆好在有海胆嘅鲜甜味中和返啲油腻感!略嫌下面嘅紫菜米饼有啲唔够脆~🈯️推介指数: 🐥🐥🐥🐥 (4/5).肉食者 ($688)有牛舌、肩胛肉、西冷,同三角腩🤩店员建议顺次序食~个次序系感觉系由冇咁油去到最多油脂(?)😋牛舌爽口冇根,不过唔算浓味,建议点酱/盐食😛觉得最好食系肩胛肉同三角腩,肩胛肉虽然排第二,但其实油脂都好充足,而且牛味最浓😍三角腩超厚肉,入口甘香~🈯️推介指数: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.5/5).和牛肉眼海胆串($388)以为得和牛同海胆?其实入面包住烧带子😍其实冇海胆嘅话已经会好好食,加埋海胆更加鲜甜,口感丰富咗☺️不过有亮旧落咗特别多黑椒,呛到盖过嗮地味,扣少少分🤏🈯️推介指数: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.
和牛专门店,多款式盛宴,味蕾新体验🤤
——
A5和牛三文治 ($398)
🈯️推介指数: 🐥🐥🐥🐥🐥 (5/5)
和牛海胆紫菜Taco ($328)
🈯️推介指数: 🐥🐥🐥🐥 (4/5)
肉食者 ($688)
🈯️推介指数: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.5/5)
和牛肉眼海胆串($388)
🈯️推介指数: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.5/5)
菠萝雪芭 ($68)
原只菠萝咁上😍好香菠萝味!清新嘅感觉好适合食完啲烧肉啊,油腻嘢之後食😆食完成个人透心凉~
‼️终极之评分‼️
✍🏻味道: 4.5/5
✍🏻抵食: 2.8/5
✍🏻环境/服务: 3.7/5
——
📍Wagyu Ya
尖沙咀金马伦道29A号地舖
话说今日有事要到尖沙咀处理,系件开心事处理好後好开心咁谂住搵间好啲既铺食餐好既,上开饭网见到呢间好多好评,於是就试吓啦点知由6点半开始坐低,睇menu见到好多都好似好吸引当时得我一枱客人由选择恐惧症既我拣完一轮,满心欢喜,期待美味可口的食物会好快送到,点知等下等下,由小小肚饿到 饿到打鼓🥁,望下个钟原来已经8点😱😱🥶🥶我以为我饿到眼花😵‍💫望真啲真系8点。。我见到全店得一个男侍应,好殷勤而快速地处理楼面事项,送餐,讲解食物,甚至乎都见到帮客人烧肉,虽然戴住口罩但都感觉好专业,面带笑容,而且很有耐性,态度很好👍🏻因为我都等到很燥,我都知道食物迟上唔关楼面事,但面对我的质问,该男侍应还是很好态度,而且还尽力提出很多好的方案 系呢度真的要赞赞他,真的,今时今日做服务行业真心唔易,尤其系饮食业。餐厅整体还好,如果食物能够快啲出餐,同和牛三文治🥪唔好再整到咁多油的话,将来都会再来试吓既。。。始终呢个价钱要对得住呢个质素。
话说今日有事要到尖沙咀处理,系件开心事

点知由6点半开始坐低,睇menu见到好多都好似好吸引
当时得我一枱客人

我以为我饿到眼花😵‍💫
望真啲真系8点。。
面带笑容,而且很有耐性,态度很好👍🏻

日式烧肉店推出A5和牛三文治🥪 红爆香港IG 和牛由JA鹿儿岛直送🐂🎌 可能系食过最豪华嘅三文治‼️ ▪️8/10▫️<< A5和牛三文治 >> $398 经烘脆嘅包夹住超厚切A5吉列和牛 足2cm🤩 吉列炸浆薄而松脆 烤到medium rare 色泽粉嫩 入口爆哂肉汁💦 少许沙律酱调味 牛味好香 嫩滑又有咬口🤤 点上咸香鱼子酱+金箔卖相更矜贵✨ 📸▪️8/10▫️<< 肉食者 >> $688 一盘包4款部位🤩和牛舌 - 厚切 细腻带脂香 口感爽滑👅熊本和王A5西冷 - 主角之一👑 脂肪分布1:1 十分平均 厚度适中 牛香与油脂香并全😍熊本和王A4和牛肩胛 - 厚切 重牛味 肉质带嚼劲 油脂较少🤪熊本和王三角牛腩 - 有惊喜‼️ 比西冷更肥美 雪花超多 入口幼嫩 充满牛脂 好甘香🥰 酱汁大推山葵蓉‼️特别少见 味道咸咸酸酸 唔辣 好夹脂香重嘅部位😚▪️8/10▫️<< A5和牛Tataki >> $368 超薄切 边位微炙过 完全唔腥 牛肉软嫩 真正入口即溶🤤 食时夹住洋葱丝再点萝卜蓉酱汁 令牛肉香味更出 微

和牛舌 - 厚切 细腻带脂香 口感爽滑👅

▪️8/10▫️<< A5和牛Tataki >> $368 超薄切 边位微炙过 完全唔腥 牛肉软嫩 真正入口即溶🤤 食时夹住洋葱丝再点萝卜蓉酱汁 令牛肉香味更出 微甘甜😎

🌿店铺占地不大 但座位宽敞 抽气算乾净 食完冇咩味✅ 黑色木头配木色 有东京食高档餐厅嘅感觉 bar枱位更有日本风情🇯🇵

🐽总括嚟讲 香港日式和牛烧肉专门店越开越多 餐厅要搞新意思吸引客人🤣 呢度唔算平 咁矜贵又特别嘅和牛三文治🥪食落真心值回票价 难怪大热‼️烧肉拼盘食得出牛肉质素几高 XXG仲忍唔住加咗碗饭😎👍🏻
2021-07-10 90 浏览
[ #caloriefoodie尖沙咀]• 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝚈𝚊 •🐿🦦卡里又大一岁啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)想食日式烧肉做礼物既然系感 一於食餐豪气既和牛盛宴(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)餐厅环境几阔落 而且灯光暗暗地 几有气氛-🥪“𝙷𝙻𝙹” 𝙰𝟻 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚘 A5和牛三文治 💰$398系menu见到张相就知一定要嗌黎试下 三文治以串烧形式串起 总共有四旧表面有鱼子酱同金箔做点缀 令卖相更吸引和牛系吉列和牛 咬落表面酥脆 但内里咬落好淋加上外层多士香脆 令口感更多层次(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)-🐂𝙿𝚛𝚎𝚖𝚒𝚞𝚖 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝚃𝙰𝚃𝙰𝙺𝙸 A5和牛𝚃𝙰𝚃𝙰𝙺𝙸 💰$368TATAKI系霜烧牛肉 表面有轻轻烧烤过 大约有14-15片 厚度薄薄 好考师傅刀功牛肉口感嫩滑 咬落亦都系十分之淋另外有酱料可以调味 有辣萝卜蓉同葱花 小小辣亦都可以将牛肉卷住洋葱丝一齐食 好fresh有唔同食法 口感多变٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🥩𝙲𝚊𝚛𝚗𝚒𝚟𝚘𝚛𝚎 食肉兽 💰$988一共有四款牛肉:牛舌、牛肩胛肉、西冷、三角腩每款各有4-5片 真系啱哂咁多位食肉兽(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)因为三角腩油脂比较多 店员建议最後先食所有肉类都好淋 好易咬 唔
[ #caloriefoodie尖沙咀]
• 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝚈𝚊 •

🐿🦦
卡里又大一岁啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)想食日式烧肉做礼物
既然系感 一於食餐豪气既和牛盛宴(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
餐厅环境几阔落 而且灯光暗暗地 几有气氛
“𝙷𝙻𝙹” 𝙰𝟻 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚘 A5和牛三文治

系menu见到张相就知一定要嗌黎试下
三文治以串烧形式串起 总共有四旧
表面有鱼子酱同金箔做点缀 令卖相更吸引
和牛系吉列和牛 咬落表面酥脆 但内里咬落好淋
加上外层多士香脆 令口感更多层次(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

TATAKI系霜烧牛肉 表面有轻轻烧烤过
大约有14-15片 厚度薄薄 好考师傅刀功
牛肉口感嫩滑 咬落亦都系十分之淋
另外有酱料可以调味 有辣萝卜蓉同葱花 小小辣
亦都可以将牛肉卷住洋葱丝一齐食 好fresh
有唔同食法 口感多变٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

🥩𝙲𝚊𝚛𝚗𝚒𝚟𝚘𝚛𝚎 食肉兽 💰$988
一共有四款牛肉:牛舌、牛肩胛肉、西冷、三角腩
因为三角腩油脂比较多 店员建议最後先食
所有肉类都好淋 好易咬 唔会咬落有渣
大约正反面各烧20秒 就系平时既5成熟
油脂感满满 牛味都好重 食完口腔有和牛油脂感
🐿钟意三角腩 有入口即溶既感觉
🦦钟意牛舌 比一般牛舌大块 食得更满足
另外有三款调味:酱汁、岩盐、山葵酱

𝙿𝚎𝚊𝚌𝚑 𝚂𝚘𝚛𝚋𝚎𝚝 蜜桃雪葩

🍑𝙿𝚎𝚊𝚌𝚑 𝚂𝚘𝚛𝚋𝚎𝚝 蜜桃雪葩 💰$58