2020-10-22
呢間只供應一款菜式,就係Steak Frites,法國最常見的牛排料理,在法國的小酒館幾乎都有供應!平時午餐或晚餐都係HK$318/位,因為我係趁佢推廣Black Series 優惠時訂枱,可以享優惠價 HK$238/位食午餐,仲有甜品送✌🏻*一入到店內,我以為自己去咗巴黎嘅餐廳食飯,因為佢哋枱與枱之間嘅親密距離、木椅和啡色皮梳化椅、紅白格仔枱布、巴黎景色嘅牆畫、空氣中播放著輕鬆嘅法文歌。噢,我好掛住巴黎呀~1️⃣ 香脆核桃有機沙律菜葉爽脆鮮甜、脆口核桃、最正係個沙律醬,酸甜醒胃!2️⃣ 10安士 Entrecôte Steak呢度獨特之處,就係一枱所有人嘅肉眼扒都係切好一條條,一齊放在大碟上,碟下放有小蠟燭,保持牛扒嘅溫度,咁我哋可以一路傾偈一路慢慢食。肉眼扒,3成熟,肉質比較紅,但入口鮮嫩多汁,點一些特製蘑菇醬一齊食,同牛肉好夾,好好味呀😋3️⃣ 香脆金黃炸薯條一定係同牛扒一齊上,熱辣辣薯條炸得金黃色,不油膩喔。呢度啲薯條係無限量供應㗎,店員會時不時行過問我哋要唔要添加薯條,如要就會係廚房攞盤熱辣辣薯條出嚟,正呀👍🏻4️⃣ 櫻桃吉士撻好大一件櫻桃吉士撻!軟腍蛋香微甜吉士撻,中間有些酸甜嘅櫻桃,幾好
1️⃣ 香脆核桃有機沙律
菜葉爽脆鮮甜、脆口核桃、最正係個沙律醬,酸甜醒胃!
香脆核桃有機沙律
2️⃣ 10安士 Entrecôte Steak
3️⃣ 香脆金黃炸薯條
香脆金黃炸薯條
4️⃣ 櫻桃吉士撻
好大一件櫻桃吉士撻!軟腍蛋香微甜吉士撻,中間有些酸甜嘅櫻桃,幾好味😋
櫻桃吉士撻