2022-12-06
好耐好耐冇食壽喜燒啦! 所以一直好期待今晚同朋友既約會☺️☺️ 全店都係打巴枱嘅位置,所以完全可以欣賞到廚師嘅手藝🥰 今次分別揀左兩個set 🔸Deluxe Wagyu Set $980 🔸Premium Wagyu Set $680 兩個新Set 嘅牛肉其實係一樣嘅,分別在於Deluxe Wagyu Set 多左個刺身三點同埋海膽和牛他他🤤🔸前菜三點▪️好精美嘅擺盤啦!有磯煮鮑魚,鮟鱇魚肝同埋白粟米🤤3款都好好味呀👍🏻👍🏻尤其鍾意個粟米,甜到不得了😍🔸海之幸刺身三點 (deluxe set)▪️最鍾意個拖羅,滿滿的油脂香味🤤🔸海膽和牛他他 ▪️和牛他他非常新鮮,另外伴有海膽,鵪鶉蛋,黑魚子醬一齊食,混合起來味道香濃👍🏻👍🏻🔸蒸物▪️黑色嘅茶碗蒸你食過未?我就真係第一次食啦! 墨魚汁非常鮮味,又香,加上滑到不得了嘅蒸蛋,每一啖都係享受😋😋🔸美國熟成牛▪️用了21天熟成的牛肉,牛既味道濃郁,上蛋汁食,更加別有一番風味❤️ 該熟成櫃就放咗喺旁邊,大家去食飯嘅時候都可以睇到㗎😄 🔸日本和牛肉眼▪️肉眼油份較重,入口即溶,真係幸福嘅味道啊😊😊 🔸日本和牛西冷 ▪️和牛西冷就比較瘦一啲,但一樣咁好味😋肉味濃👍🏻🔸牛
巴枱嘅位置,所以完全可以欣賞到廚師嘅手藝🥰
今次分別揀左兩個set
🔸Deluxe Wagyu Set $980
🔸Premium Wagyu Set $680
🔸前菜三點
🔸海之幸刺身三點 (deluxe set)
▪️最鍾意個拖羅,滿滿的油脂香味🤤
🔸海膽和牛他他
🔸蒸物
🔸美國熟成牛
🔸日本和牛肉眼
▪️肉眼油份較重,入口即溶,真係幸福嘅味道啊😊😊
🔸日本和牛西冷
▪️和牛西冷就比較瘦一啲,但一樣咁好味😋肉味濃👍🏻
🔸牛舌
牛舌芯煮得剛剛好,軟嫩爽口,配上淡雪鹽、辣蘿蔔蓉、大蔥、生洋蔥等等,實在令到味蕾大受衝擊😋😋😋
😋😋牛肉嘅味道都非常好,另外仲會配上蛋汁,蔬菜同埋飯嚟食,因為牛實在太好食啦,我都忍唔住添左碗飯🤣🤣🤣
🔸季節野菜盛盒
▪️一路食牛嘅時候佢會一路整唔同嘅蔬菜俾大家配黎食,蔬菜都給滿咗壽喜燒汁,好正😋
🔸烏冬
▪️用剛剛煮完壽喜燒嘅鍋黎炒烏冬,入味,雖然已經好飽,但係我都食晒🤣🤣
🔸 食事- 滿溢筋子釜飯
▪️可以揀飯或者烏冬,黑松露蟹肉虎飯非常香,最後再加上三文魚子,充滿鹹香嘅三文魚子,撈埋啲飯一齊食,真係好正啊😄
師傅仲擺咗一大碗碗碗嘅三文魚子係我地面前,如果唔夠,可以任意拎嚟配飯食😋😋
🔸汁物(湯)
▪️以舞松茸同瑤柱煮成既清湯,飲落去好清甜,非常適合喺食到咁上下嘅時候,清一清味蕾👍🏻
🔸甜品
▪️甜品係水信玄餅配上黑糖汁同黃豆粉食,另外仲有清新嘅柚子雪糕,結束左今日完美嘅一餐😋😋
🔸食食吓見到隔籬枱飲清酒,自己都忍唔住,係店家推薦下,我哋叫咗一支細嘅嚟share🍶 $258
過左愉快嘅一晚⭐️