2019-03-18
夏麵館係其一食到正宗上海菜嘅地方,太子有一間,位置算方便。就黎去上海嘅我未出發就已經好想食上海嘢,所以一黎呢到,原來晚飯都真係幾多人等位,完全係人山人海,如果要黎食真係要早少少拎位啊!黑醋話梅骨 $78如果你係鍾意食酸酸甜甜嘅嘢我就推介你食呢個餸,佢加咗黑醋同話梅,超級開胃!而且都幾大碟,要黎連飯死超級開胃好味。雞排菜飯 $62雞排炸得好鬆脆,油脂唔算好多,唔驚會好肥。配埋菜飯食十分飽肚,呢個價錢食個dinner都絕對抵!上海陽春麵 $30+$10可以轉做擔擔麵,麵條好入味,而且份量多多,單單睇個碗都似係2人套餐黎。推介鍾意食上海麵嘅人必試!鮮肉小籠包 $38每粒小籠包都好大粒,入面好多湯,肉質好嫩,每啖食落去都食到鮮甜味。呢個都可以話係其一振店之寶。豆沙鍋餅 $36除咗高力豆沙外,上海菜我最鍾意食就係豆沙鍋餅。每啖都有滿滿嘅豆沙容,不過個皮炸得唔太夠脆,唔係應該更加好味。豆漿 $15飲落似係自己磨嘅豆漿,唔”KOCK”喉,啖啖哋味道OK。🍽8/10🔎 夏麵館 (旺角)旺角彌敦道750號始創中心1樓115C號舖
黑醋話梅骨 $78
雞排菜飯 $62
上海陽春麵 $30
鮮肉小籠包 $38
豆沙鍋餅 $36
豆漿 $15
飲落似係自己磨嘅豆漿,唔”KOCK”喉,啖啖哋味道OK。
🍽8/10
🔎 夏麵館 (旺角)
旺角彌敦道750號始創中心1樓115C號舖