2023-09-23
📍 張公館 (銅鑼灣)餐廳位於商廈高層, 可以俯瞰維港景色🌊中午時間黎飲茶仲有自然光透入大玻璃窗☀️感覺開揚舒服👍🏻高質素粵式佳餚, 傳統同新穎點心做法融合, 特別又好食😋🥢等嘢食嘅時候可以食住花生同蕎頭先🤭✨ 魚翅蟹肉灌湯餃 $168 VIP$98有個小火爐,可以保持熱度🔥高湯金華火腿味香濃, 餃子皮薄吸湯入味🥟一咬開湯餃餡料多到爆曬出嚟🤤好多魚翅, 旁邊仲有乾瑤柱👍🏻✨酥皮菠蘿叉燒包 $58菠蘿皮非常酥脆😁麵包軟熟👍🏻入邊除咗有叉燒之外,仲真係有菠蘿肉🍍鹹甜酸一齊好豐富🤤✨ 脆脆笑哈哈 $68外層嘅腸粉包住香脆既一層同蝦, 口感豐富, 蝦肉爽甜🦐✨ 懷舊豬潤燒賣 $68已經好少見有茶樓有呢一款點心, 豬膶好大塊😋易咬唔腥👍🏻燒賣好大粒✨ 鮮蝦帶子粉果 $78一咬落去鮮蝦同帶子嘅鮮甜出晒嚟, 味道分明又好食✨ 秘製醬乾炒九肚魚河 $198好有鑊氣既河粉👍🏻 秘製醬好惹味, 炒得比較乾身唔會太油, 河粉口感帶點煙韌😋九肚魚炒過後都唔會散哂, 入口溶化✨茶芥 $20 位📍 張公館 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街18號V Point 29樓
等嘢食嘅時候可以食住花生同蕎頭先🤭
✨ 魚翅蟹肉灌湯餃 $168 VIP$98
✨酥皮菠蘿叉燒包 $58
✨ 脆脆笑哈哈 $68
外層嘅腸粉包住香脆既一層同蝦, 口感豐富, 蝦肉爽甜🦐
✨ 懷舊豬潤燒賣 $68
✨ 鮮蝦帶子粉果 $78
一咬落去鮮蝦同帶子嘅鮮甜出晒嚟, 味道分明又好食
✨ 秘製醬乾炒九肚魚河 $198
✨茶芥 $20 位
📍 張公館 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 29樓