2022-05-25 133 浏览
🥰驚喜fusion 日本菜. 位於鰂魚涌The Sixteenth 內,燈光昏暗配合現代東洋風佈置,時尚不失典雅·心大心細樣樣都想食,最後點選人氣tasting menu ($780@1) !🥢Edamame.前菜海鹽枝豆,👦🏻竟然食哂🙂🥢Spinach.菠菜配厚重麻醬,擺盤靚🥢Avocado puff.香脆外層包裹三文魚牛油果飯🫶🏻🥢Hamachi. 油甘魚刺身配微酸柚子汁👍🏻🥢Sushi. 還好🥢Sashimi.魚生新鮮🥢Barramundi. 海鱸魚魚肉嫩滑,配青豆蓉層次更豐富🥢Lamp chops. 略肥但唔算羶🥢Mizuna salad. 又係加入柚子,酸甜清新🥢Akitakomachi.加入飯素配紫薑,簡單好味🥢Black sesame crème brûlée. 我同👦🏻都係黑芝麻控.每食一啖都讚不絕口,焦糖燉蛋加入黑芝麻,口感勁creamy!再配上芝麻脆片、雪糕、紅豆蓉,好出色·📍Honjokko鰂魚涌英皇道979號太古坊濠豐大廈2樓The Sixteenth

🥢Edamame.前菜海鹽枝豆,👦🏻竟然食哂🙂

🥢Spinach.菠菜配厚重麻醬,擺盤靚
🥢Avocado puff.香脆外層包裹三文魚牛油果飯🫶🏻

🥢Hamachi. 油甘魚刺身配微酸柚子汁👍🏻
🥢Sushi. 還好
🥢Sashimi.魚生新鮮

🥢Lamp chops. 略肥但唔算羶

🥢Mizuna salad. 又係加入柚子,酸甜清新

🥢Akitakomachi.加入飯素配紫薑,簡單好味

📍Honjokko