2022-06-26 555 浏览
因为老公十年前系上海做流学生时,系学校附近有一间兰洲拉面,佢话好好食,所以番来香港后,佢一直都想系香港揾间食兰洲拉面。但原来香港系好少餐厅系食兰州拉面~跟住网上揾下,就揾到呢间比较近屋企既~ 见人地食评话要叫粗面,因为粗面比较弹牙。所以最后我地叫左老坛酸菜羊肉面(小辣), 仲有一个传统炸酱面。 老坛酸菜羊肉面好食,个汤清,食落唔系话好重味精,但都有小小咸,唔会太过,可接受。 入面既羊肉都多瘦,唔系肥,个汤都唔油。 粗面小辣对唔太食得辣既我来讲,觉得有啲辣,但唔虽要饮水既,食下后期可以接受。传统炸酱面个羊味就更出,老公好钟意,但我自己就觉得个羊味好出,就唔太钟意,但后尾食下食下,真系觉得好食😋捞落面果到既辣酱,好好食~~ 外卖会自动汤面分开👍价钱来讲又唔贵,又系人手拉面~ 抵食推介~

跟住网上揾下,就揾到呢间比较近屋企既~
见人地食评话要叫粗面,因为粗面比较弹牙。

捞落面果到既辣酱,好好食~~
外卖会自动汤面分开👍

价钱来讲又唔贵,又系人手拉面~ 抵食推介~
老坛酸菜羊肉面
传统炸酱面
2022-06-26
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
老坛酸菜羊肉面
传统炸酱面