2019-09-17 2364 浏览
官塘好多西餐厅,真系花多眼乱,唔知边间好食,今次有朋友海女带路,我地来到呢家好近大街的工皴NON-KITCHEN.上到一楼一打开门,就好像去左另一个世界,呢到既布置好DECENT,而且都几ROMANTIC, O岩情侣来。见到都好多大木台,而且空间都好足够,所以一大班FRIEND子来,都系好地方。见到楼下介绍周六有牛扒BUFFET,不过我地平日所以只可以下次先试了。今次海女话唔想食餐,所以我地就在A LA CARTE 到选择,原来都几多花款。见到一个叫雪茄,唔知系咩来, 所以就试~哇, 原来系做到好似雪茄既春卷,入面包左著薯蓉,而且有D黑松露面包糠扮烟灰,真系好特别又可爱。味道方面都好,皮好脆而且好香薯蓉味。另外餐厅送上免费既包,好好食呀......个样做到好似蛋糕,其实是外脆内软的面包~真系令人喜出望外呢~Ceaser Salad 好新鲜,D菜好脆,而且都好多巴马HAM,配上面包食真系好正呢~大啡姑系我大爱,所以一有就必点,呢到既大啡姑做法好丰富,非常多芝士同烟肉,连埋姑既香味一放入口真系令人大满足,食左半碟已经好饱,HAHA, 真系100分足料之作。连高要求的海女都赞不绝口。哇哇哇,

雪茄-白蘑姑薯蓉

HOME-BAKED餐包

凯撒沙律配帕马火腿

芝士烟肉焗大啡姑

哇哇哇,主菜来了,因为呢排少食猪肉,我同海女都想食日本豚肉,烤得好靓,而且保持到肉汁,唔会好干,入口松软~!!!最正既系佢既个层薄薄的肥膏.....好香呀.....虽然好邪恶,但系真是停唔到, 一定要食左佢呀~~~~~~~好耐冇食过喧好味既猪扒!!!大赞

日本鹿儿岛黑豚肉扒

西餐一定唔少得甜点,海女一坐下就话要食呢个APPLE TART,好吧成全佢LA~~~一见到时真系好庆幸叫左呢个,因为完全睇到大厨既功夫,个TART底是手做的,好香牛油味,而且质地软厚度刚好。苹果系一片片好薄,真系好有技巧,配上雪糕酸酸甜甜,好O岩FEEL~
自家制苹果挞

呢到真系好正,而且SERVICE好好,侍应生都好NICE又有礼,感觉到呢到好用心做,下次一定再来呢~
2019-09-17
雪茄-白蘑姑薯蓉