2024-02-06 33 浏览
一向喜歡意式食物😋又鍾意手工意粉既我,今次就去試吓由朋友推介,銅鑼灣新開嘅意大利餐廳🥰主打手工意大利麵既Mano,餐廳裝修走簡約時尚風格,當日全場爆滿非常熱鬧,服務員亦都好細心有禮👍🏻意式脆皮燒豬腩卷配辣肉腸蘭度豆$238呢個豬腩卷我見到幾乎每一枱都會必點,我哋當然亦唔好錯過啦😉外皮一切落去脆卜卜好酥脆😮豬腩卷肉質烤得好軟嫩,絕無肥膩感,而且肉汁豐富,將豬腩卷配埋少少鹹鹹地既蘭度豆同吃口感好有層次,真係好好食吖😋巴馬火腿 配烤菠蘿哈密瓜 $148烤過既菠蘿好甜又多汁,平時巴馬火腿多數配哈密瓜,第一次配菠蘿食酸酸甜甜,估唔到又幾夾喎🥰火腿油潤鹹香,加埋火箭菜真係好清新嘅配搭卡邦尼扁意大利麵 $168果然係招牌嘅手工意粉,意大利麵彈牙有咬口,係我鍾意嘅口感😋扁意大利麵上鋪滿巴馬臣芝士碎,醬汁超Creamy幼滑,豐富到掛滿每一條意粉🤩呢度既卡邦尼醬汁真係好出色,推介必點之選👍🏻香烤千層芝士茄子 $68呢個烤茄子嘅擺盤好靚呀😍而且有驚喜,甜甜既烤茄子每一層之內都夾有芝士,茄子多汁唔會烤得乾,配合新鮮蕃茄,芝士🧀️醬汁,真係每一啖都好滋味吖😋💢另外重有一個2人set可以選擇架!由前菜、餐湯,主菜,
意式脆皮燒豬腩卷配辣肉腸蘭度豆$238
呢個豬腩卷我見到幾乎每一枱都會必點,我哋當然亦唔好錯過啦😉
巴馬火腿 配烤菠蘿哈密瓜 $148
卡邦尼扁意大利麵 $168
香烤千層芝士茄子 $68
💢另外重有一個2人set可以選擇架!由前菜、餐湯,主菜,甜品,飲品在內都一共有7道菜架👍🏻唔錯嘅選擇😉