2017-04-28 95 浏览
今日同朋友敘舊,佢地話要食豪D ,就去佐敦一間食海鮮餐廳。呢間食店好夠鑊氣,味道的確唔錯,適合一家大細食晚飯一流。👍🏻我地叫左冰鎮飽魚,奄仔蟹蒸糯米飯加些小菜。飽魚夠大隻,用冰鎮呢種方法整飽魚都係第一次食,感覺非常特別,口感很清新,軟彈煙韌有口感。老闆娘話飽魚和海鮮都是每天都來貨,日日都會清哂,保證用最新鮮食材去烹調。再來過奄仔蟹蒸飯,呢個飯幽香蟹味十足,使人蠢蠢欲動食個不停。蟹殼容易脫開,蟹肉鮮味無比,鮮甜夠水份。我地仲叫左攬角鮮肉排,呢個肉排特別之處係食極都唔夠。味道非常好食有蜜糖味道又有攬角味,肉質鬆軟綿密,入口即溶。店員話呢個係新菜式黎架。另外伴水芹菜,樣樣都有D,都幾爽口,好食。這是家庭菜式,好有家既味道。另外隻炸子雞,皮脆肉嫩,味道唔錯。

我地叫左冰鎮飽魚,奄仔蟹蒸糯米飯加些小菜。

另外隻炸子雞,皮脆肉嫩,味道唔錯。

2017-04-26