2022-08-09 42 浏览
觀塘古今喺工廈入面,位置唔算便利。見佢貼上牆嘅菜單有好多都係壽司卷,我同朋友兩個就叫咗蜘蛛、超級龍捲風、龍捲風沙律、清酒煮蜆、燒牛舌。店員服務態度都唔錯,好快就遞上左熱茶。首先上嘅係龍捲風沙律,沙律個盤真係成個臉盤咁大,份量非常驚人,下面鋪滿新鮮生菜、沙律菜,加上左中華沙律、蟹子同蟹柳,再配上滿滿嘅沙律醬,係有驚喜嘅好食。底下嘅菜好新鮮,食得出係清爽,加上佢比沙律醬嘅份量好大方,係健康與邪惡嘅混合體。清酒煮蜆,本人嘅至愛,蜆有大有細,大部份都冇沙,抵讚嘅係個湯底幾好飲,成兜清晒。牛舌就唔係我個範啦,但係朋友話好食。蜘蛛同超級龍捲風係擺埋一齊,分量十足,食咗兩舊已經好飽好飽。佢裏面嘅配料好豐富,蜘蛛入面有軟殼蟹、蟹柳、青瓜,超級龍捲風入面有炸蝦、鰻魚仲有啲蛋。唯一可惜嘅係飯煮得有啲淋,太黏身。
觀塘古今喺工廈入面,位置唔算便利。
店員服務態度都唔錯,好快就遞上左熱茶。
牛舌就唔係我個範啦,但係朋友話好食。