2022-02-26
平時拉麵沾麵就食得多 但係日式拌麵就好少食🙈呢間日本過江龍靈感來自台式拌麵 改良成幾款日台拌麵😍好特別🤪🤪創辦人係🇯🇵仲攞過拉麵新人獎☺️☺️☺️▾▾餐廳建議拌麵食法:1️⃣把醬料攪拌均勻2️⃣享用1/3後加黑胡椒3️⃣享用2/3後加秘製香醋4️⃣食完撈麵後加白飯變成肉燥飯正宗全料東京撈麵𝙿𝚁𝙴𝙼𝙸𝚄𝙼 𝚃𝙾𝙺𝚈𝙾 𝙼𝙰𝚉𝙴𝚂𝙾𝙱𝙰$𝟗𝟗 / $𝟏𝟎𝟗 (𝐌/𝐋) ▾配料最豐富嘅一款拌麵🤩有台式肉燥·溫泉蛋·豚肉粒·生雞蛋·海苔·筍etccc🤩味道層次好豐富😜特別欣賞自家製嘅麵條 掛汁能力極高 每啖都食到醬汁同蛋黃漿😍而且麵條好彈口 煙韌控至愛🥰個人覺得碗麵加左香醋後更好食‼️味道由偏濃變酸香😜明太子忌廉撈麵 𝙼𝙴𝙽𝚃𝙰𝙸𝙺𝙾 𝙲𝚁𝙴𝙰𝙼 𝙼𝙰𝚉𝙴𝚂𝙾𝙱𝙰$𝟖𝟗 / $𝟗𝟗 (𝐌/𝐋) ▾呢碗比上面既少左溫泉蛋🥚但多左明太子粒☺️明太子忌廉汁係永遠不敗既組合❤️鰹魚汁同明太子看似毫無關係但係有幾夾☺️食到後期加上香醋又調和了忌廉汁既膩🤪所以成碗食哂都無問題😊╼ ╾💰 $𝟏𝟎𝟎𝘱.𝘱 ( 𝟸𝚙𝚙𝚕 • 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)🏃環境舒適度: 𝟛.𝟠 / 𝟝💵ℂℙ值:𝟛.𝟠 /𝟝👀回頭率:𝟛.𝟠 / 𝟝
▾▾
明太子忌廉撈麵
𝙼𝙴𝙽𝚃𝙰𝙸𝙺𝙾 𝙲𝚁𝙴𝙰𝙼 𝙼𝙰𝚉𝙴𝚂𝙾𝙱𝙰
$𝟖𝟗 / $𝟗𝟗 (𝐌/𝐋) ▾
╼ ╾
💰 $𝟏𝟎𝟎𝘱.𝘱 ( 𝟸𝚙𝚙𝚕 • 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)
🏃環境舒適度: 𝟛.𝟠 / 𝟝
💵ℂℙ值:𝟛.𝟠 /𝟝