2019-08-22
今天放工約了朋友去吃晚餐,上網看到這間印度餐廳很多好評,又想試試正宗印度菜,於是到了尖沙咀站的萬事昌大廈試新菜式,未去到已經超期待了!餐廳位置很方便,行大約3分鐘就到,職員很爽快地邀請我們坐下,餐廳環境10分舒適闊落,周圍也掛滿了印度裝飾,看得出裝修花了不少心思,讓食客好像去了印度一樣,舒適地道。看了餐牌我們眼花撩亂,職員很新地一一向我們介紹菜式,給了我們很多意見,最後我們叫了兩杯嘢飲、四道菜。1. 焗芝士蘑菇串燒非常推介這個菜式,蘑菇味很濃,蘑菇中心包着濃濃的焗芝士,芝士吃起來可以拉絲,兩者混合起來味道很夾很可口😚2. 焗芝士乳酪粒第一次係焗芝士乳酪粒,味道很特別,第一下咬落去時候,外層很香牛肉燒烤味道,咬下去卻有濃濃的乳酪味,鬆軟而且有特色😁3. 番茄乳酪配芝士餡餅蕃茄乳酪有好深既蕃茄同乳酪香味,兩者完全冇衝突,餡餅方便有薯仔、芝士等口味揀,我哋揀咗芝士餡餅,餡餅俾我哋想像中口,裏邊夾左少少蔥花,點着蕃茄乳酪醬嚟食,一啲都唔辣,超好食🤤4. 提子可樂提子可樂很有印度味道,酸辣香甜😋5. 香滑奶茶奶茶味道唔苦,奶很滑,唔使落糖都已經好好味😄總括嚟講呢間餐廳我會比全五星,原因係食物好地
1. 焗芝士蘑菇串燒
2. 焗芝士乳酪粒
3. 番茄乳酪配芝士餡餅
4. 提子可樂
提子可樂很有印度味道,酸辣香甜😋
5. 香滑奶茶
奶茶味道唔苦,奶很滑,唔使落糖都已經好好味😄
總括嚟講呢間餐廳我會比全五星,原因係食物好地道正宗,啱晒想食素印度菜嘅你哋,香港好少餐廳可以做到依個水準,而且職員都好友善有禮,比到我哋好舒服嘅感覺👍🏻