2022-06-01 314 浏览
吃一碗拉麵🍜幾時都係咁滿足,走到大角咀居然遇到由灣仔開到過嚟呢度,bookmark咗好一段時間都未有機會試到嘅日本🇯🇵過江龍 #神虎麺商店 🍜.見到餐牌上有好多種唔同嘅湯底可以揀,仲有幾款小食同飲品供應。環境算係幾闊落,坐喺吧枱對住師傅其實都幾開心,有得睇又有得食🍜———————————————————————————🥢海老虎🐯🦐🍜💬海老即是蝦🦐,蝦湯底幾時都係考慮之列,端上枱見到大量櫻花蝦已經非常心動💓,幼切紫洋蔥🧅、木耳、香蔥夠足料;叉燒薄片唔係賣點,反而有驚喜嘅係豚肉丸🍡,味道真心唔錯,見到無寫可以追加😅。麪質係幼麵麪都幾彈牙,略感覺湯越食越稠杰,下次可以試吓其他湯底😅.🥢神虎餃子🥟💬猶豫咗一陣叫唔叫好,$45 有5隻又好似幾吸引,好大隻勁多肉汁💦流出嚟,仲有蘸埋胡椒醋確係非常重要,絕對無有錯😅
———————————————————————————
🥢海老虎🐯🦐🍜