KABOOM

2023-03-27 51 浏览
📸 Kaboom二訪Kaboom 同樣揀咗天台露天座位感覺有特色啲不過就要行少少樓梯樓下就比較浪漫 燈光比較柔和今次唔知係唔係因為天氣唔好所以餐廳加咗帳篷 唔係好睇到夜景🍴Sharing Platter $218 (for 2-3 ppl)雞翼|Cocktail Shrimps | 沙嗲串|薯條為食妹覺得真係好啱用黎做送酒小食雞翼炸得勁乾身香脆沙嗲串係雞肉 唔會乾爭爭 沾埋重花生香既沙嗲醬 正!Cocktail Shrimps 大大隻夠彈身 醬汁冷冷地甜甜地 幾特別🍴Stone-grilled USDA Prime Ribeye steak $358份量都幾大塊成隻碟咁長架 對得個價錢食落都唔差 牛味濃 唔鞋唔韌表面煎得香 仲加咗少少海鹽調味🍴Tong Yum Gong Risotto $258一上枱已經見到插住原隻軟殼蟹炸得夠脆 唔會成口油Risotto以泰式冬陰功調味食落真係好似 酸酸辣辣咁好惹味不過唔食得辣既朋友就可能覺得有啲辣Risotto入面仲有青口 原粒帶子 用料足🍸 Enough is Enough $128Mezcal/ Watermelon/Lime飲落比較重酒味 酒
📸 Kaboom

雞翼|Cocktail Shrimps | 沙嗲串|薯條
為食妹覺得真係好啱用黎做送酒小食
雞翼炸得勁乾身香脆
沙嗲串係雞肉 唔會乾爭爭
沾埋重花生香既沙嗲醬 正!
Cocktail Shrimps 大大隻夠彈身

粉粉嫩嫩仲要甜甜地 易入口之餘又打卡able

之前試過Damn! Piss off $128
最打卡able 見好多枱都有叫
用浴缸做酒杯 仲有泡泡同黃色小鴨🤭
*Happy Hour: 4-7pm Cocktails會平$20
2023-03-13