2012-07-06
由於我係新手,所以唔識放相,sorry!早一日訂枱,準時入坐,招呼真係一流但食物既味道同價錢真係唔入相付。坐低,首先問要唔要a drink to start with?但由於我另一半不能喝酒,只點了一樽still water......不過上water同時offer一杯champagne比我地,但女友始終唔飲得所以佢拒絕左,而我當然接受啦,waiter知道女友唔飲得酒後再offer佢fruit juice....同埋暖水一杯,very good!!同介紹menu, 可能係我地才疏學淺,當佢介紹完之後我地一致認為佢講得太快,而且略為細聲左小小。but that's not a problem at all~ So far so good~我地點左2個starter , 1個angel hair for second, 2個main.....1dessert點餐後,先來包包拼盤,5款有2,好食......麻麻,跟住再黎就係另一款送既starter,女友又唔食得,即時換第二款!讚!Starter~Amberjack,上枱時一望就覺得得幾粒魚~味道都係 no good!
Pigeon,正,好好味,由於脾位連骨同太好味所以我不顧而態,用手拎起黎食
Second~Tagliolini, 意粉味道都係一般,但隻蝦就好鮮味,ok~~
Main~Turbot, 味道同普通煎鱈魚差唔多,略咸。
Beef~ 因為女友唔可以食太生,於是叫左70%熟,所以有d un, 但味道唔錯,medium rare 應該會好好味!good!
Dessert pre-order左寫幾個字係碟,都做得好靚~佢安排左一個lemon sponge比我地,not bad~~
最後就係一d送coffee既餅仔,好精緻,但太甜。
重括成餐飯,食service ,great view~食物質量我相信一定高,不過味道對我地黎講就差dd。但服務搭返夠。
2人世界係一個唔錯既選擇~