2018-09-20 156 浏览
又雞煲又火煱又有Live band,真係咪走雞啊,據聞呢度既雞煲無得頂大獲好評,咁當然要來試下啦,米走雞有幾間分店,但要有埋Live睇既就只有觀塘店才有,咁就決定來觀塘啦!兩款雞煲有芝士同麻辣,就揀個火焰麻辣雞煲(大),老友們唔食得太辣,所以要個微辣。當雞煲上枱先來個點火儀式😁由於手太慢🤳未預備好…火已經點著了火焰一舜間就沒了火焰未來得切上鏡,侍應好快地炒一炒雞件然後上蓋了,咁稍等一等就食得喇啲雞大大件,十分嫩滑,伴有洋蔥芫茜,味道香濃,好惹味啊,若然不是遷就老友,可以再辣啲更加正啊食完個雞煲,加湯再繼續火鍋,可清湯或麻辣,我地選擇了清湯火鍋既醬料見每枱都必有人食既響玲,咁都叫返個來試下,的確與平時食既唔同,響玲大大件,新鮮爽口,記住食時浸落湯要秒速上來,咁就夠爽口喇,這個必食雜菌拼盤有金菇、鮮冬菇、秀珍菇、雞肶菇蜂巢冰豆腐、油麥菜、生菜、山藥、韮菜餃、黑蟹子魚滑8點有Live🎸🎶一邊聽歌一邊火鍋,只呢間有,其他分店無架😎

雞煲上枱先來個點火儀式😁由於手太慢🤳未預備好…火已經點著了
火焰一舜間就沒了

火焰麻辣雞煲

食完個雞煲,加湯再繼續火鍋,可清湯或麻辣,我地選擇了清湯

火鍋既醬料

鮮炸響玲

雜菌拼盤有金菇、鮮冬菇、秀珍菇、雞肶菇
蜂巢冰豆腐、油麥菜、生菜、

山藥、韮菜餃、黑蟹子魚滑

火焰麻辣雞煲
鮮炸響玲