2017-10-27
我一向都好鍾意燒肉,去親日本旅行都搵定邊到有燒肉食但未等到去日本,唯有係香港搵間止下癮先,俾我係荃灣搵到間都ok 既燒肉,仲要係放題呀,不過限時100分鐘環境唔錯,侍應安排左我地坐卡位,卡位特別舒適,牆身隔板等都畫上牛肉分佈圖同logo樓底超高,加上鏡子做天花作反射,空間感十足我地揀左中間級數$288 course,包左78款可以任食想點餐唔使寫紙,係用平板直接落order,在平板右下角有顯示last order ,截單&離座時間,自己要把握時間種類包括燒肉類外,仲有海鮮,野菜,沙律,前菜,韓式泡菜,飯麵湯,甜品落到order後,勁速上菜,唔使5mins可能我地坐係出菜位,最快可能1-2mins都有燒肉類,花多眼亂,我地點特選燒肉為主,包括特選牛肋肉/牛脊肉/牛胸腹肉等有鹽味,辛味噌,燒汁味選擇辛味噌同燒汁味都唔錯,鹽味卻太咸,因為見到好多鹽粒係面,廚師太重手吧特選牛肋肉和 特選牛脊肉,油花較多,牛味濃郁,柔嫩中間牛肋肉,呈長條型,肉質柔軟而多汁餐廳有提供較剪,可以自行將燒肉剪成小塊除咗肉類,個人推介食牛舌,有薄切同厚切,兩種都試哂後,厚切牛舌爽口有口感,必叫海鮮類有蝦,魷魚帆立貝,蠔
樓底超高,加上鏡子做天花作反射,空間感十足
我地揀左中間級數$288 course,包左78款可以任食
落到order後,勁速上菜,唔使5mins
可能我地坐係出菜位,最快可能1-2mins都有
有鹽味,辛味噌,燒汁味選擇
特選牛肋肉和 特選牛脊肉,油花較多,牛味濃郁,柔嫩
中間牛肋肉,呈長條型,肉質柔軟而多汁
餐廳有提供較剪,可以自行將燒肉剪成小塊
海鮮類有蝦,魷魚
帆立貝,蠔,用錫紙兜加點牛油燒,唔易燒乾
可惜放題任食無任飲,叫左杯梅酒梳打同烏龍茶
最後甜品仲有每人一個movenpick 雪糕,
總結,因為係限時100分鐘,令人食得比較急,不過一夠鐘真係要走啦,因為外面好多人排隊