2022-05-17 2053 浏览
之前我有六次光顧‘牛太’外賣,有三次被店員同我講今日唔做外賣,話無同事做外賣服務,之後睇返外賣服務有二次可以落單,有一次外賣落單服務沒有,但係打電話去查詢對方用唔咸唔淡廣東話同我哋話今天唔做外賣,我真係‘吓’咗一聲,之後另一次都係咁嘅答案,之後我出電郵問佢公司係咪咁教員工答外賣客人,但係到今日仲未收到任何回覆……
2022-05-05
外卖自取
2022-05-02 1394 浏览
一家三口第一次試,食午餐放題,想試極上和牛,但店員話未返貨,叫我哋試豪華燒肉,一場去到是但啦,咁咪試,點知中伏!一坐低已經叫左兩轉廿碟,但只係上左幾碟,燒完上碟後無其他牛出,連小食前菜,烏冬,飯,紫菜都無,隔離枱就係咁keep住出,忍唔住問侍應,佢叫我哋重新落單,我話已經落左2轉好多碟,佢話廚房出單機岩岩無哂紙,要我哋落過。如果我唔問,就齋坐呆等,要知道放題限100分鐘,仲要完之前30分鐘停止落單,自己廚房出問題唔同客人講聲,仲要岩岩開巿都未坐滿,已經攪到咁。之後陸續上菜,點泡菜,佢比泡菜蘿蔔,同佢講,佢話咪岩囉泡菜蘿蔔嘛,妖,對自己產品都唔認識求鬼其拎d野比客食。原本想食和牛,因為有小朋友,咀嚼能力無大人咁好,豪華餐既牛,燒完好韌,唔好話小朋友食唔到,我哋大人食完都牙胶軟,肉質唔掂,薄牛舌就食到。第一次食已經有不愉快經歷,唔會有下次!
2022-04-23 967 浏览
牛太放題有3個grades,今次簡左HKD469極上和牛燒肉放題,呢個grade可以任食日本產黑毛和牛!值得讚既上菜速度幾快。同埋佢地唔會好似某d燒肉店一黎就上有哂牛/雞/豬拼盤填飽你個胃先叫左黑毛和牛霜降扒、牛肋肉、牛脊肉,三款都唔錯,夠牛味食落又嫩。個人最喜歡食霜降扒海鮮方面試左廣島蠔同帶子,廣島蠔有點腥,帶子一般。因為有黑毛和牛叫,所以無咩意欲試食其他肉,叫左日本產豚肉,中規中矩,但唔會想再叫。泡菜白菜、蘿蔔:唔算辣,易入口涼拌菠菜、粟米:無咩味燒菠蘿唔甜但未至於酸甜燒牛油蕃薯仔個汁有點怪,唔識欣賞迷你鯛魚燒個餡比較少,食上黎比較單調想試特色燒香蕉但無貨飲品方面雖則選擇唔多,但有生啤亦有新汽水品牌飲,頗有誠意。最尾有杯Movenpick服務好好樂意換網整體黎講,和牛幾好食,為和牛可再來。其他麻麻地,始終係燒牛肉店唔可以expect其他都同牛肉同級數。店舖比較細,座位有限,建議訂位。

海鮮方面試左廣島蠔同帶子,廣島蠔有點腥,帶子一般。

泡菜白菜、蘿蔔:唔算辣,易入口
涼拌菠菜、粟米:無咩味
燒菠蘿唔甜但未至於酸
甜燒牛油蕃薯仔個汁有點怪
,唔識欣賞
迷你鯛魚燒個餡比較少,食上黎比較單調
想試特色燒香蕉但無貨

飲品方面雖則選擇唔多,但有生啤亦有新汽水品牌飲,頗有誠意。
最尾有杯Movenpick

服務好
好樂意換網

整體黎講,和牛幾好食,為和牛可再來

店舖比較細,座位有限,建議訂位。
2022-04-18 739 浏览
📍牛太 𝗚𝘆𝘂𝘁𝗮 (荃灣) 今次係我第一次食呢間位於荃灣既牛太,❤️但係佢已經榮升左我心目中最愛既日式燒肉放題𝗡𝗼.𝟭🥇!! 佢嘅放題食物選擇好多,除左多款肉類海鮮之外,連小食、熟食、飲品同甜品都有好多款,仲要都好高質!! 佢地環境好舒適,而且抽風系統好好,食完都唔會有成身味。😉呢到會有三款燒肉放題選擇,我地就選擇咗最高級別既極上和牛燒肉放題!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:◾️極上和牛燒肉放題 100mins ($469)牛太而家進行緊❄️冬季主題「日本の冬のおもてなし」,意思姐係這個冬天來自日本的温暖款待💁‍♀️~ 叫呢個set仲會送出期間限定既御節豪華和牛肉二つ重箱,第一層選用左和牛稀少部位,包括和牛頸脊、厚切牛舌、辣椒肉同肉眼芯,而第二層就係和牛西冷片。😍佢地既賣相超吸引,每款和牛既色澤都好靚,望落鮮明紅潤,紋理細膩,而且油脂分佈均勻,牛味香濃!🥩和牛西冷片是和牛中最高級的部位,肉質柔軟細膩,油脂豐富,食落超香,而且入口即溶!建議大家以和牛片蘸上雞蛋去食,口感超嫩滑,然後仲可以配以蘿蔔蓉柚子醋,帶出和牛既獨特脂香,格外清爽!😈食肉獸唔夠既話仲可以即刻掃QR code點其他肉類,除左和牛外
📍牛太 𝗚𝘆𝘂𝘁𝗮 (荃灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
◾️極上和牛燒肉放題 100mins ($469)
牛太而家進行緊❄️冬季主題「日本の冬のおもてなし」,意思姐係這個冬天來自日本的温暖款待💁‍♀️~ 叫呢個set仲會送出期間限定既御節豪華和牛肉二つ重箱,第一層選用左和牛稀少部位,包括和牛頸脊、厚切牛舌、辣椒肉同肉眼芯,而第二層就係和牛西冷片。😍佢地既賣相超吸引,每款和牛既色澤都好靚,望落鮮明紅潤,紋理細膩,而且油脂分佈均勻,牛味香濃!🥩和牛西冷片是和牛中最高級的部位,肉質柔軟細膩,油脂豐富,食落超香,而且入口即溶!建議大家以和牛片蘸上雞蛋去食,口感超嫩滑,然後仲可以配以蘿蔔蓉柚子醋,帶出和牛既獨特脂香,格外清爽!😈食肉獸唔夠既話仲可以即刻掃QR code點其他肉類,除左和牛外,仲有多款豚肉、雞肉、串燒等,超滿足!🐷豚肉肉質鮮嫩,口感嫰滑。而串燒叫左雞軟骨串,燒完超香口,食落脆卜卜咁!海鮮都點左好款,包括🦐大虎蝦、牛油帶子、燒廣島蠔同帆立貝,款款都好吸引好新鮮!

除左以上既燒物之外,佢地既熟食都好高質!😆冷稻庭烏冬我地encore左幾次,烏冬好彈牙,口感煙韌,湯汁清清地咁,正好幫我地解一解膩。💓辛辣海鮮豆腐火鍋都好正,入面配料豐富,味道唔算太辣,但就夠哂惹味!🍨甜品方面都有好多選擇,有迷你鯛魚燒、特色燒香蕉、醬油海苔年糕串、燒棉花糖等等,不過我地有啲太飽所以冇試哂咁多款~ 另外最後仲會有每人一杯Movenpick雪糕,超滿足呀!🤤下次一定要黎encore試哂d甜品

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G48& G50號舖
Shop G48& G50, G/F, Citywalk, 1 Yeung Uk Road, Tsuen Wan
2022-02-21 452 浏览
今次就去咗荃灣嘅荃新天地食呢一間燒肉嘅放題!我哋今次就叫咗一份極上和牛燒肉放題!$469嘅價錢可以食到非常高質嘅牛肉真係好正!而且生啤,汽水都係任飲!呢度嘅牛肉真係好好食,而且主打都係日本產嘅黑毛和牛!我好鍾意呢度有唔同部位可以選擇,整體來講呢度嘅牛肉都非常高質!牛肉嘅油脂味道好香!而且入口即溶嘅感覺真係好爽!一間好高質嘅任食燒肉!非常值得推介!

趁住假期中午梗係要食餐勁嘅開心下!呢日黎左荃灣荃新天地 牛太燒肉燒肉放題有3個級別,今次食左最高嘅極上和牛燒肉放題$469嘅價錢 絕對可以充分品嚐和牛極緻嘅美味!生啤、汽水、烏龍茶都任飲!店員率先遞上「御節豪華黑毛和牛肉二つ重箱」 頂層:為日本產黑毛和牛四品包括最稀有部位~和牛頸脊、厚切牛舌、辣椒肉、肉眼芯!二層:日本產黑毛和牛西冷片,屬和牛中最高級的部位~海鮮:帶子、蠔都幾新鮮~沾上月見蘿蔔蓉醋汁,滋味嫩滑!除左以上和牛盛合外,「日本嚴選霜降黑毛和牛」系列都不容錯過,牛脊肉 肉質軟稔,肉味濃郁!#牛肋肉 油花紋理分佈,入口即溶!其餘必定要試 果香旨味牛肋肉 用秘密水果醃製 Juicy軟稔!蒜蓉黑胡椒豚腩肉 肉質爽彈 牛肉之外嘅好選擇~黑松露溫泉蛋拌飯 同稻庭烏冬 都好好味,太飽試唔到芝士明太子石鍋拌飯記得食埋甜品:鯛魚燒 、燒棉花糖 送每人一客movenpick 雪糕

燒肉放題有3個級別,今次食左最高嘅
極上和牛燒肉放題
$469嘅價錢
絕對可以充分品嚐和牛極緻嘅美味!

生啤、汽水、烏龍茶都任飲!

包括最稀有部位~

和牛頸脊、厚切牛舌、辣椒肉、肉眼芯!

二層:日本產黑毛和牛西冷片,屬和牛中最高級的部位~

海鮮:帶子、蠔都幾新鮮~

沾上月見蘿蔔蓉醋汁,滋味嫩滑!

除左以上和牛盛合外,

其餘必定要試
果香旨味牛肋肉 用秘密水果醃製 Juicy軟稔!

蒜蓉黑胡椒豚腩肉 肉質爽彈
牛肉之外嘅好選擇~

黑松露溫泉蛋拌飯
同稻庭烏冬 都好好味,太飽試唔到芝士明太子石鍋拌飯

記得食埋甜品:鯛魚燒 、燒棉花糖
送每人一客movenpick 雪糕

2022-01-29
  • 和牛西冷
  • 牛肋肉
  • 和牛頸脊
2022-02-02 276 浏览
叫左碗豚骨湯拉麵 ,碗麵少到你阿媽都唔認得,都算,得一舊肉係裏面,唔緊要,重點係湯仲要冇味,好大陣姜味。簡直垃圾到冇得再垃圾,之後叫左盒粟米,又細盒,又少 我個人建議,如果你唔係特別有錢,唔好黎食
叫左碗豚骨湯拉麵 ,
碗麵少到你阿媽都唔認得,都算,
得一舊肉係裏面,唔緊要,重點係湯仲要冇味,好大陣姜味。
簡直垃圾到冇得再垃圾,之後叫左盒粟米,又細盒,又少
我個人建議,如果你唔係特別有錢,唔好黎食
2022-01-28 300 浏览
這間位於荃灣西的日本燒肉店,推出的「極上日本黑毛和牛放題」,和牛水準超高質,100分鐘任飲任食,牛魔王必定要試試。🌸極上日本黑毛和牛放題 $469現時惠顧「極上日本黑毛和牛放題」,即送期間限定的「御節豪華和牛肉重箱」,包括和牛厚切牛舌、辣椒肉、肉眼芯、和牛西冷片,還有霜降最強部位 ~ 和牛嚴選霜降牛脊肉,霜降程度極高,油花細緻,色澤嫩紅,入口軟綿綿,肉質鬆軟細滑,油香濃溢,CP值超高,牛魔王一定鍾意!多點兩三碟已經可以回本🤩,而且每一碟均保持質素,不會一碟比一碟差。除了和牛,還有海鮮、野菜、沙律、小食、甜品,超多選擇,雪糕還有小編最愛的朱古力Movenpick 😍,完美結束這味蕾日本之旅。

🌸極上日本黑毛和牛放題 $469

2022-01-21 1698 浏览
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:牛太最近推出左冬季主題「日本の冬のおもてなし」只要選購「極上和牛燒肉放題 」即會送出期間限定既「御節豪華和牛肉二つ重箱」!大歎日本黑毛和牛西冷同嚴選和牛稀少部位都只係$329/位,100mins任飲任食日本和牛◈ 頭盤。和牛四款稀少部位,分別係牛頸脊,厚切牛舌,牛肋肉,肉眼芯當然唔少得大判燒-和牛西冷啦!雪花好似大理石般分佈均勻,紋理細膩一眼望落去,極為吸引特別係牛頸脊同和牛西冷,真係冇得彈一入口瞬間溶化,柔軟鮮嫩嘅口感配上濃郁嘅牛肉香同表面微微焦脆嘅肉香真係大愛呀!淨係頭盤份量已經夠多當然作為食肉獸嘅你唔夠過癮仲可以掃QR code encore架~枱面上6款調味料,可以自行調味有麻香鹽醬,味增燒汁,甘味醬油黑胡椒鹽,七味孜然粉同山椒芝麻粉推薦食法:將和牛蘸上日本產雞蛋蛋香同和牛互相交融,口感更嫩滑再配以蘿蔔蓉柚子醋,帶出和牛嘅清新香◈ 豬肉。雞肉。豚肉,海鮮除咗和牛,仲有其他肉類值得一試推薦:蒜蓉黑胡椒曰本豚腩肉丹麥皇冠豚腩肉燃鹽燒手羽牛油燒日本產帶子,鹽燒帆立貝,大虎蝦推薦食法:以生菜或紫菜包住燒肉同泡菜一齊食爽口帶辣,口感豐富◈ 熟食仲有幾款熟食好受歡迎架

☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
牛太最近推出左冬季主題
「日本の冬のおもてなし」
只要選購「極上和牛燒肉放題
即會送出期間限定既
「御節豪華和牛肉二つ重箱」!
大歎日本黑毛和牛西冷同嚴選和牛稀少部位
都只係$329/位,100mins任飲任食日本和牛

◈ 頭盤。和牛
四款稀少部位,分別係
牛頸脊,厚切牛舌,牛肋肉,肉眼芯
當然唔少得大判燒-和牛西冷啦!
雪花好似大理石般分佈均勻,紋理細膩
一眼望落去,極為吸引
特別係牛頸脊同和牛西冷,真係冇得彈
一入口瞬間溶化,柔軟鮮嫩嘅口感
配上濃郁嘅牛肉香同表面微微焦脆嘅肉香
真係大愛呀!
淨係頭盤份量已經夠多
當然作為食肉獸嘅你
唔夠過癮仲可以掃QR code encore架~
枱面上6款調味料,可以自行調味
有麻香鹽醬,味增燒汁,甘味醬油
黑胡椒鹽,七味孜然粉同山椒芝麻粉
推薦食法:
將和牛蘸上日本產雞蛋
蛋香同和牛互相交融,口感更嫩滑
再配以蘿蔔蓉柚子醋,帶出和牛嘅清新香

◈ 豬肉。雞肉。豚肉,海鮮
除咗和牛,仲有其他肉類值得一試
推薦:
蒜蓉黑胡椒曰本豚腩肉
丹麥皇冠豚腩肉
燃鹽燒手羽
牛油燒日本產帶子,鹽燒帆立貝,大虎蝦
推薦食法:
以生菜或紫菜包住燒肉同泡菜一齊食
爽口帶辣,口感豐富

◈ 熟食
仲有幾款熟食好受歡迎架~
有香蔥溫泉蛋配黑松露醬油,冷稻庭烏冬
軟骨湯拉麵,辛辣海鮮豆腐火鍋

甜品
。迷你鯛魚燒(紅豆/奶油)
內餡飽滿,再燒一燒,外脆內軟又甜美
。海苔年糕
軟熟又軟糯,超級煙煙韌韌
最後每人送上一杯Movenpick雪糕杯添~

下午茶
2022-01-20 213 浏览
這次去了吃日式燒肉,店舖位於荃新天地地下,還要是放題任吃的😍。店舖環境舒適涼快,通風系統做的可以的,不會在門口聞到烤肉味道🙈。午市時間有三個價位的放題選擇,我們選擇了極上和牛燒肉放題,這個有多款不同和牛部位選擇🤤。-💥極上和牛燒肉放題 HKD$469/位,套餐限時100分鐘,包括Asahi啤酒及汽水任飲,任食的食物選擇也有很多。套餐有前菜、和牛、肉類、海鮮、小食、炸物、甜品等等,大部分也是2件起叫,因應喜好而選擇以免浪費☺。-入座時附送期間限定的《御節豪華和牛肉二つ重箱》,這個是二人份量的和牛。包括有:和牛頸脊、厚切牛舌、辣椒肉、肉眼芯及和牛西冷片。每一款和牛色澤新鮮紅潤,紋理分明油脂分佈均勻🤩。西冷的份量有一盒,這個是和牛中最高級的部位,肉質很腍身帶點油份很香口🤤。-豚肉選擇了數款,包括:超盛蒜蓉黑胡椒日本豚腩肉、辛味噌日本豚腩肉、丹麥皇冠豚腩肉、豬頸肉、鹽味日本豚腩肉。豚肉賣相也很新鮮,而且層次分明,大部分也是一層肥肉一層豚肉🙈。豚肉肉質腍身,,口感嫰滑不會感到韌帶肥肉和油份挺香口😚。-海鮮也點了數款,包括:牛油蒜蓉燒廣島蠔、牛油燒日本產帶子、鹽燒帆立貝、人氣大虎蝦及原隻魷魚仔。大

海鮮也點了數款,包括:牛油蒜蓉燒廣島蠔、牛油燒日本產帶子、鹽燒帆立貝、人氣大虎蝦及原隻魷魚仔。大部分用錫紙盒裝著,也有牛油在裡面所以挺香口🤤,這幾款肉質鮮甜爽口。

串燒也有很多選擇,全部也是兩串起叫的。點了燒雞腎串、燒雞軟骨串,簡單放黑胡椒調味就可以了🤩。雞腎口感爽脆,雞軟骨口感脆卜卜。

最後當然是吃甜品,這裡的甜品是熱食的,燒烤一下就可以吃😆。點了醬油海苔年糕串、迷你鯛魚燒奶油味、迷你鯛魚燒紅豆味及燒棉花糖。每一款甜品各具特色,全部也可以再來一份😚。
2022-01-19
等候时间
10 分钟 (堂食)
上星期同老公、仔仔去食咗牛太食燒肉🥰知道老公呢排做嘢辛苦,今日特登慰勞佢,叫咗 #極上和牛燒肉放題 ,每枱再送 #御節豪華和牛肉重箱,滿足呢位大胃王嘅食慾!今次主角係 #日本產黑毛和牛 ,100分鐘放題,汽水同Asahi啤酒🍻任點,可以盡情吃喝;QR Code落單送菜好快手,服務員態度和藹,不時推介正嘢👍🏻🥩嚴選霜降牛肋肉油花超靚,燒完都依然好滑口,入口即溶🥩霜降牛脊肉肉味好濃,輕輕一燒,入口肉汁豐富!🥩厚燒牛告肉香爽口,口感極佳,超滿足啊!🥩黑毛和牛霜降扒大大塊和牛扒,肉味同樣香濃,正!除咗和牛重有~豚肉、蝦、羊架、雞腿肉、燒雞翼、蒜蓉燒蠔、牛油帶子同其他蔬菜等等,好多選擇👏🏻蛋黃醬好正😄記得點食到咁上下,我哋叫咗燒菠蘿、燒年糕串、棉花糖同魚餅做甜品,全部都好正,特別紅豆燒魚餅,燒完外脆內軟無得頂!最後每位食埋杯 #movenpick ,今餐超完美!下次一於再嚟食過🙌🏻
上星期同老公、仔仔去食咗牛太食燒肉🥰

🥩嚴選霜降牛肋肉
油花超靚,燒完都依然好滑口,入口即溶
🥩霜降牛脊肉
肉味好濃,輕輕一燒,入口肉汁豐富!
🥩厚燒牛告
肉香爽口,口感極佳,超滿足啊!
🥩黑毛和牛霜降扒
大大塊和牛扒,肉味同樣香濃,正!
除咗和牛重有~
蛋黃醬好正😄記得點

• Movenpick雪糕
  • 極上和牛燒肉放題
2022-01-17 154 浏览
️⚠️鍾意食和牛嘅你要注意‼️係咪見到都想食呢❓日本產嘅黑毛和牛係牛太推薦👍🏻呢個極上和牛放題真係好吸引🤤🤩宜家期間限定送御節豪華和牛肉二つ重箱 (2位起)御節豪華和牛肉二つ重箱,選用和牛稀少部位👉🏻和牛頸脊、厚切牛舌、辣椒肉、肉眼芯,仲有和肉質柔軟細膩牛西冷片放題套餐有嚴選霜降扒、嚴選霜降牛肋肉、嚴選霜降牛脊肉、一口牛肋肉嚴選霜降扒肉味濃郁嚴選霜降牛肋肉油花細膩分布均勻嚴選霜降牛肉脊肉質軟熟一口牛肋肉有口感仲有唔同嘅海鮮、野菜等特別嘅係竟然有燒棉花糖❤️阿女見到開心到不得了😆😆唔少得嘅餐後甜品有每人一份Movenpick雪糕😍真係食到捧住個肚走🙈🙈肉嘅質素真係性價比高除咗放題,仲有好抵嘅午餐定食㗎👍🏻真心試得過😋😋😋
️⚠️鍾意食和牛嘅你要注意‼️
係咪見到都想食呢❓
日本產嘅黑毛和牛係牛太推薦👍🏻
呢個極上和牛放題真係好吸引🤤

🤩宜家期間限定送御節豪華和牛肉二つ重箱 (2位起)

嚴選霜降扒肉味濃郁
嚴選霜降牛肋肉油花細膩分布均勻
嚴選霜降牛肉脊肉質軟熟
一口牛肋肉有口感

仲有唔同嘅海鮮、野菜等
特別嘅係竟然有燒棉花糖❤️
阿女見到開心到不得了😆😆
唔少得嘅餐後甜品有每人一份Movenpick雪糕😍
真係食到捧住個肚走🙈🙈
肉嘅質素真係性價比高

除咗放題,仲有好抵嘅午餐定食㗎👍🏻
真心試得過😋😋😋
2022-01-17 1243 浏览
又嚟停晚市🤦🏻‍♀️ 好在剛好停之前2日同朋友約咗嚟✨牛太,仲唔放肆地享受一下😂呢度有三個燒肉放題可以選擇,既然今次要放肆、就揀個最正嘅【 極上和牛燒肉放題 】❣️因爲呢個套餐可以選擇嘅食物係最多(🤗成個menu都包)、最最最重要係仲包埋🇯🇵日本產黑毛和牛呀!🤤🤤 我哋真係好肚餓😂所以好唔客氣咁樣一次過點好多嘢食呀! 和牛、上級牛肉、牛油🧈帶子、廣島蠔、菠蘿🍍、前菜、沙律等~~ 提返大家~😜食得晒先至好嗌!咪做大晒鬼呀!先品嚐💁🏻‍♀️冬季主題的期間限定 - ❤️‍🔥御節豪華和牛肉二つ重箱❤️‍🔥 (2人起送🥰),1️⃣第一層 : 選用和牛稀少部位:和牛頸脊、厚切牛舌、辣椒肉、肉眼芯2️⃣ 第二層 : 和牛西冷片西冷係和牛中最高級的部位,肉質柔軟細膩! Wow!!! 一上枱已經衝擊視覺🤩 各個部位風味不同、靚靚霜降雪花❄️油脂均勻、肉質細緻嫩滑、入口即化🤤 配搭黑毛和牛專用醬料,帶出與別不同的口感😋亦可以用生菜包住食、減輕油膩感~至於和牛以外的食材都很不錯! 我自己較為偏愛封門柳、大虎蝦、牛油粟米、菠蘿等😆😆臨尾仲有Movenpick嘅雪糕做甜品🥰其實我自己好想食埋鯛魚燒😆不過真係好飽啦!留返下次再嚟試啦
又嚟停晚市🤦🏻‍♀️
好在剛好停之前2日同朋友約咗嚟✨牛太,仲唔放肆地享受一下😂

咪做大晒鬼呀!

2️⃣ 第二層 : 和牛西冷片

西冷係和牛中最高級的部位,肉質柔軟細膩!

Wow!!!

臨尾仲有Movenpick嘅雪糕做甜品🥰
其實我自己好想食埋鯛魚燒😆不過真係好飽啦!留返下次再嚟試啦!

最值得一讚嘅係呢度嘅職員態度殷勤有禮、亦有專業嘅知識。👏🏻跟其中一位叫Winnie的職員傾開,
原來呢度嘅和牛係來自其日本公司位於鹿兒島的自家農場!貴為日本全國最大的🐮和牛產地,絕佳的氣候及地理位置對培育優質產品絕對有優勢!所以可以以大眾化價錢😽俾客品嚐優質靚和牛!真心好抵食呀!
2022-01-05
2022-01-07 230 浏览
好耐冇食燒肉附近牛角又等太耐所以嚟咗呢間牛太門口冇人排隊個侍應問咗超過五次係食放題定係定食我都答咗五次係定食😅三個人叫咗三個餐再追加咗牛舌同牛肋骨肉啲肉嚟到都幾失望好似去咗食火鍋咁追加嘅牛舌有五片另外嘅牛肋骨肉得一舊仔個紫菜飯加咗$10一心以為好似牛角飯咁點知得幾個角嘅紫菜少少芝麻同幾滴汁成碗都係白飯其實我都慶幸自己冇食放題因為都唔平架 成三四百蚊一個人午餐咋喎真心 冇下次所以人地長期等位係有原因嘅
好耐冇食燒肉

真心 冇下次
所以人地長期等位係有原因嘅
2021-12-12
2022-01-01 133 浏览
經THE GULU App可以預先提早取票🎟Lunch、晚飯時間經常門口都見到人龍燒肉放題分了三款:嚴選燒肉放題豪華燒肉放題極上和牛燒肉放題我選了中間豪華燒肉放題, 這個是店舖人氣推薦, 三款放題只是選擇食物款式及牛肉類級別不一樣食物款式有很多選擇:除了肉類, 還有沙律前菜、海鮮、野菜、飯麵湯、小食甜品牛太是用QR下單更方便快捷, 首先點了韓式醃蘿白、芽菜, 肉類大部分都是牛肉為主, 燒汁牛肋肉、極上厚切牛舌、薄牛舌、牛肋條, 粟米、牛油金菇菜飲品:有汽水、烏龍茶飯後甜品:一杯Movenpick雪糕整體水準不錯, 牛肉醃得剛剛好, 不會太咸無牛味, 推介必食厚切牛舌, 食物上菜很快, 店員又主動收碟, 抽風系統很好, 食完只有少許油煙味, 時間限時100分鐘, 絕對足夠時間
經THE GULU App可以預先提早取票🎟
Lunch、晚飯時間經常門口都見到人龍

燒肉放題分了三款:
嚴選燒肉放題
豪華燒肉放題
極上和牛燒肉放題

食物款式有很多選擇:
除了肉類, 還有沙律前菜、海鮮、野菜、飯麵湯、小食甜品

飲品:有汽水、烏龍茶
飯後甜品:一杯Movenpick雪糕

• Movenpick雪糕