.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🤩 𝓛𝓮𝓫𝓪𝓷𝓮𝓼𝓮 𝓑𝓻𝓾𝓷𝓬𝓱 𝓑𝓸𝓷𝓪𝓷𝔃𝓪 @ 🌟 Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar《👽食神大妈食BRUNCH》.💁‍♀️ 图中展示美食为:Shahrazad Brunch HKD 268ShakshukaCheese OmeletShahrazad Mix Grill HKD 258Roz Bil labanPineapple Yakult Lemonade HKD 88Date On The Moon HKD 88.👽 大妈经常同朋友仔会嚟呢间主打黎巴嫩菜嘅餐厅食饭打卡,尤其钟意周末放假嘅时候嚟呢度叹佢个半自助BRUNCH。.😋 佢嘅自助区会有好多款唔同嘅前菜,仲有汤同埋甜品,任食唔嬲。今日嚟到呢,就有羽衣甘蓝、欧芹、番茄、藜麦、罗马生菜、烤椰菜花、鹰嘴豆蓉、烤红椒蓉、核桃、芝麻菜、黎巴嫩茄沙律、煎茄子、磨菇等等,仲有大妈最爱嘅炸薯仔。是日餐汤系埃及蚕豆炖汤,好特别又好味!.🍳 除咗自助区嘅美食,仲会包每人一份自选嘅鸡蛋菜式。我哋就分别拣咗「北非焗蛋」同「水牛芝士及羊奶芝士奄列」
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图中展示美食为:
Shahrazad Brunch HKD 268
Shahrazad Mix Grill HKD 258
Date On The Moon HKD 88

Shahrazad Brunch

🍳 除咗自助区嘅美食,仲会包每人一份自选嘅鸡蛋菜式。我哋就分别拣咗「北非焗蛋」同「水牛芝士及羊奶芝士奄列」。前者超经典,黑椒、洋葱同蕃茄炖煮得好惹味!甜甜地又带点辣味,阿拉伯香料增添咗风味!

Shakshuka

🧀 后者份芝士奄列将水牛芝士同羊奶芝士完美结合,增添咗浓厚嘅奶香味,溶化起滑溜嘅鸡蛋奄列入边。

Cheese Omelet

🍖 胃口好嘅朋友仔,仲可以试吓加配主菜。见到隔篱枱食呢款充满异国风情嘅「烤肉拼盘」,即刻叫黎试吓,摆盘绝对系打卡神奇。包括超多肉肉,有:阿拉伯烤羊架、羊肉、牛肉、鸡肉串!全部即刻烧起,热辣辣充满炭香,保持肉质嫩滑,好邪恶!

Shahrazad Mix Grill

🍮 甜品任食,有多款水果,同埋经典嘅「米奶饭」,唔知系乜嘢嘅朋友仔你就当系类似炼奶沟饭,味道香甜浓郁。

Roz Bil laban

🍹 一路叹咁多款美食,一路饮吓嘢吹吓水,WEEKEND就系要咁过!呢杯「Pineapple Yakult Lemonade」,有益力多同埋菠萝柠檬水,同楼上个烤肉系绝配,清爽又解油腻!另一杯「Date On The Moon」好地道,有当地盛产嘅枣、牛奶同杏仁。充满浓郁奶香同埋比较甜,唔钟意饮品带酸味嘅朋友就一定要试吓。

Pineapple Yakult Lemonade & Date On The Moon

😋 呢间餐厅装修好友异国风情都不在话下,有机会一定要嚟试吓佢个BRUNCH呢。

📍 中环云咸街75-77号嘉兆商业大厦2楼
☎️ +(852)2330-0242