2010-10-26 25 浏览
收工同大少落Elements買聽日既戲飛, 忽然間發現原來戲院隔離有間讚岐烏冬店, 真係睇咁多次戲都唔覺! 門口個餐牌d野好似好好食, 於是諗都唔諗就入左去試! 平日夜晚既Elements唔係好多人, 亦都唔駛等位, 經理俾左張四人枱我地兩個坐。 胡麻三文魚溫泉蛋沙律 $52三文魚同芝麻醬原來味道好夾, 而且三文魚份量足, 油份又夠, 魚油味喺口裡面久久不散, 好新鮮。 三文魚, 油甘魚, 池魚刺身拼盤 $48雖然每款得兩件, 但係d魚真係新鮮到搵唔到挑剔既理由! 吞拿魚壽司 $35大少無吞拿魚不歡, 呢度d吞拿魚切得厚身, 就算只係普通toro都好似大toro咁甘香, 好食到大少呆晒~ 南瓜蕃薯天婦羅 $42粉漿好薄, 冇油膩既感覺, 南瓜同蕃薯都好甜 黑豚肉鳥冬 $62鳥冬冇咩特別, 黑豚肉好好食但只有4片, 好似好貴咁, 哈哈~ 鹽燒牛舌串 $48勁鍾意食牛舌, 估唔到佢d牛舌都切得厚身, 好爽口好香, 冇燒到乾晒。 焦糖燉蛋 $38一餐飯又點可以冇甜品? 焦糖燉蛋同其他地方食既都冇咩分別, 重點係佢冇好求其地用雀巢雪糕, 而係用Movenpick既vanilla雪糕!

胡麻三文魚溫泉蛋沙律 $52

胡麻三文魚溫泉蛋沙律

三文魚, 油甘魚, 池魚刺身拼盤 $48

三文魚, 油甘魚, 池魚刺身拼盤
雖然每款得兩件, 但係d魚真係新鮮到搵唔到挑剔既理由!

吞拿魚壽司 $35

吞拿魚壽司

南瓜蕃薯天婦羅 $42

南瓜蕃薯天婦羅
粉漿好薄, 冇油膩既感覺, 南瓜同蕃薯都好甜

黑豚肉鳥冬 $62

黑豚肉鳥冬