今日在這家屋企附近飲過下午茶(約2點幾),幾好食,又在檯上發現一些優惠套餐.....................6人 $428 ; 十人 $528,好抵食,不過安全起見,我們問一問部長是否全日供應,他說是,包括今日星期6。但我們還未決定。到了5點幾,我們決定到這兒吃飯,打了電話訂位,不過,他們既職員說不用訂,walk-in上黎都一定有位。於是,我們一行十人去到,他們只開了一半大廳,現有食客5-6檯,心知不妙.....................不過算啦,試下先知,可能地點唔就腳冇咩人知啦。去到,好多人服待啊,服務很好,當然,sell我地食貴價餐啦,但我地只係一心想黎食小菜。結果,搵唔倒今日飲茶張紙,問佢地,佢地又扮唔知係咩黎,又話冇云云。最後,找到了。真係有的,不過收埋左................ 之後冇咩人走過黎,我立即影底張相先啦,一陣唔認數,(d相起手電度,唔識點upload上黎呢樹) 其實係有定冇架?我地問。佢地遲遲唔答,最後個部長過黎話夜晚冇禾!我地當然唔開心啦,明明今日問過你話有,今晚就冇?咁奇怪既?之後仲話,你地係咪打黎問架,可能你地聽錯禾!我地當然即刻話係
於是,我們一行十人去到,他們只開了一半大廳,現有食客5-6檯,心知不妙.....................不過算啦,試下先知,可能地點唔就腳冇咩人知啦。去到,好多人服待啊,服務很好,當然,sell我地食貴價餐啦,但我地只係一心想黎食小菜。結果,搵唔倒今日飲茶張紙,問佢地,佢地又扮唔知係咩黎,又話冇云云。最後,找到了。真係有的,不過收埋左................ 之後冇咩人走過黎,我立即影底張相先啦,一陣唔認數,(d相起手電度,唔識點upload上黎呢樹) 其實係有定冇架?我地問。佢地遲遲唔答,最後個部長過黎話夜晚冇禾!我地當然唔開心啦,明明今日問過你話有,今晚就冇?咁奇怪既?之後仲話,你地係咪打黎問架,可能你地聽錯禾!我地當然即刻話係今日上黎飲酒飲茶時問禾,你地個員工仲走去部長度問多次話今晚可以食呢個餐tim?佢地唔出聲................可能我地講野好大聲,過一陣有個職員走過黎話,俾我地食呢個餐禾...................yeah!
1) 老火湯,唔錯好飲。
2 蒸黃立蒼 - 大條,冇張貨就價;
3) 燒味并盤 - 好食
4) 生少骨 - 脆
5) 上湯碎肉浸時菜 - good
6) 肥牛粉c - 太留了
7) 玉子豆腐 - 好食

總括黎講d食物水準唔錯架,不過係地點5就腳,冇咩人識,地方唔逼,坐我舒服。只係今次係有d俾人欺騙感覺,我想不是我影了他們那張餐單,佢地都唔俾我地食呢個套餐吧!
(不知可否後補upload d 相呢?)
2010-10-16