CHEF STAGE de Eddy Chu

2020-11-16 753 浏览
喺疫情之下揾到份新嘅工作,当然要好好庆祝吓啦,见到呢间餐厅系OpenRice好评如潮,仲要有好多海鲜可以食,所以我哋就一于订位试吓先首先我哋叫咗个海鲜拼盘,冻虾六只、鲍鱼两只、带子两件、青口两只、生蚝四件餐厅侍应非常有礼貌,serve我哋𠮶位系一位外籍人士,佢用英文简单介绍一次成个拼盘鲍鱼口感非常好,而且仲好入味,甜甜地,有啲似饥烧鲍鱼嘅味道,仲要一啲都唔韧生蚝系来自南非,口感会比较creamy ,今次我咩汁都冇点都唔觉得腥,仲好鲜甜添 我哋叫咗两款汤你试吓其实真系物超所值,每碗汤入边都有一大只带子、鲍鱼、鲜虾,用料十足第一次饮到冬阴功汤系咁易入口,因为佢真系唔系好辣同油腻,估唔到冬阴功味同忌廉捞埋一齐系有二想不到嘅效果,大家可以见到汤嘅质地系好细滑肉骨茶就会比较浓味一啲羊架就叫左medium well,外皮香脆,羊味唔会太膻,食落去又唔会太多血腥味冇谂过喺西餐厅可以食到咁大条鱼,我谂条鱼最少有成斤重,仲要加埋唔少矜贵嘅配料,两个人食我都惊食唔晒马赛鱼汤系法国美食至尊料理之一,入边加咗唔少洋葱、蕃茄、大蒜、羽衣甘蓝、蚬肉、鲍鱼、带子、虾仁,所有材料一齐同条大鱼熬制而成嘅汤底果然鲜甜无比
Seafood platter
Ton Yum soup