2018-02-04
一個寒冷嘅晚上,一大班人搵野食嘅時候,有人建議依間雞煲,於是就去左食啦!因為係臨時決定,所以係walkin去,原本話要等,但好快就有枱啦(十四個人去都好快安排到,讚)餐牌資料:因為人多,所以叫左兩個火焰麻辣雞煲同埋一個黃金芝士,以下係(大)火焰麻辣雞煲,由服務員進行點火儀式,再炒炒,加上特製醬汁。個人評價:雞隻大大件,口感好,辣度係小辣,對唔食等辣的我係可接受,略嫌醬汁太鹹,但整體唔錯。然後就到左今次想重點介紹嘅部分,就係我地加左湯之後打邊爐嘅食材。超新鮮的牛肉,見到都覺得好正啊,食落口就知道同一般肥牛唔同。然後就係蠔,大大粒,口感好好仲有唔同嘅丸啦,仲要介紹埋左邊嘅豬頸肉,好好食,肉身都厚又大大塊,份量都唔少,食到最尾都未食晒因為掛住食,所以無影到太多相,飲品方面,竹蔗茅根同銀菊露都唔錯,清甜而且每壺都多渣,打邊爐嘅時候一邊食一邊飲。我地叫左好多打邊爐嘅餸,個個最後都食到好飽,每個人平均都只係$250。要讚一下員工個個都好有效率,好快手最後仲要一提餐廳係有live band,可以一邊食住野一邊聽歌
餐牌資料:
個人評價:
火焰麻辣大雞煲
然後就係蠔,大大粒,口感好好
日本廣島蠔