2022-05-28
將軍澳🏯作為發展中既地方,感覺上好似打造另一個元朗咁,變成美食🍲🍚🍘🍣🍤之都。今日就去到一間老字號以前成日食,依家新派經營既潮州打冷菜館🌁(陳儀興),佢地除左保留傳統既味道外,仲會不時將d菜式改良下,適合番大眾化既口味。但好可惜今日老婆👸唔得閒,我要做外賣仔🥷🚴外賣番屋企同老婆👸一齊食。希望仲keep到個味道la。唔講咁多,好快返到屋企,睇下我叫左咩先。💥凍食黃油烏頭🐟:去得潮州打冷食,凍魚🐟係的必食,今日老闆介紹話烏頭🐟靚出晒油,就信佢,叫番條返去試下,咁外賣凍烏頭就唔驚時間問題,一定keep到。講番條烏頭先,真係起晒油👅,同埋做得好好,條魚仲好鮮,又滑,出面真係冇乜打冷店有依種質素。味道:⭐⭐⭐⭐價錢:⭐⭐⭐地點:⭐⭐⭐⭐服務:⭐⭐⭐⭐💥撚手蒜香排骨🐷:雖然外賣,但返到屋企食都仲好脆,好香口,d骨🐷醃得好入味,唔好以為外賣份量會好少,佢地d份量好大,堂食外賣一樣咁足料。味道:⭐⭐⭐⭐⭐價錢:⭐⭐⭐⭐地點:⭐⭐⭐⭐服務:⭐⭐⭐⭐鹵水鵝件🦤:陳儀興嘅鹵水一向出名,咁佢嘅鹵水鵝🦤都係佢地嘅招牌名物,肥瘦適中,而且滷得好入味,價錢又唔貴同埋個份量都好大份。味道:⭐⭐⭐⭐價錢:⭐⭐⭐⭐地點:
唔講咁多,好快返到屋企,睇下我叫左咩先。
味道:⭐⭐⭐⭐
價錢:⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐⭐
價錢:⭐⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐
價錢:⭐⭐⭐⭐
服務:⭐⭐⭐⭐
點解成日我都好著重份量,因為出面嘅打冷店通常外賣都畀得特別少,(陳儀興)呢間打冷就唔同佢哋價錢合理分量充足,所以我每次出將軍澳都必到佢地度食。