2017-07-07
約左好朋友食飯相聚,揀在佢公司附近,希望偷多點時間暢談近況。見呢間漢堡店咁多好評又想試新野,果然無讓我失望,食物、環境、服務都超出預期,帶俾我同好友一個歡樂的晚上甫入小店,侍應友善有禮,感覺良好,坐低發現小店有其特色,酒吧格局,還播著我喜愛的英文歌;一首一首徐徐播出,瞬間將這個忙碌了一整天嘅我放鬆下來講返食物,我試左呢度的signature double cheese burger, 友人要了chicken burger. 我的cheese burger相當美味,配搭見心思。店主巧妙地選擇了比平時更鬆軟香甜的包,配上雙重芝士,嘩,原來唔只雙重芝士,連漢堡扒都打媽上,肉汁緊緊的鎖在肉扒內,一口咬下肉汁完全釋放,亦因為個包較鬆軟,所層次更見分明,唔,個種吸引力好難形容。配上新鮮的蕃茄、酸瓜中和,好正。朋友話佢點的雞肉漢堡都好好味,夠熱,雞肉嫩滑有口感,雖然我都幾堅持食burger一定要配牛,不過雞肉都係俾戎牛人士的另類選擇。另外要了黑松露薯條,本人對黑松露無乜好感,不過友人想食就陪下佢,食落郤意外地覺得好配!店主一點都不吝嗇,灑上了大量黑松露,食到最底毎條都仲有黑松露,抵讚我地仲叫左我最愛
我地仲叫左我最愛的士多啤梨奶昔同黑牛。食漢堡我始終覺得要配士多啤梨味飲品,呢杯奶昔好夠份量,飲足成晚,至於友人的黑牛據佢講都ok
總結:不論環境、氣氛、服務質量、食物質素,性價比都好高值。一如其名能夠提歡樂的漢堡一定會有下次!