翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2021-07-03 191 浏览
今日係Happy Friday,第二日就係休息日,等人期間有兩個小時空檔又突然好想食辣蟹🤣就去左好出名既翠林辣蟹舫叫左隻避風塘炒蟹邊食邊等😋不知几享受🥰小明慢慢係度享受食隻蟹,不知不覺兩個鐘無睇whatsapp😂依度既職員全部打曬疫苗,所以可以最多6人一枱,而且營業時間去到11點半啊😍宜家尖沙咀好少地方係10點後仲開到12點ga😐翠林辣蟹舫仲做緊promotion添,凡order一隻蟹🦀,該枱每位送一隻黃金流沙蝦球ar🦐小明為食餐單: 鎮店招牌蟹-避風塘炒蟹🦀 $688問過店主依款避風塘炒蟹係最受歡迎既招牌蟹🦀一出場就好有氣勢,用個紅色中式大盆裝住隻蟹,隻蟹好大隻,用滿滿既避風塘蒜粒醬料等舖滿曬,聞落已經好惹味😍我首先食隻蟹鉗,蟹鉗非常肥美,大大隻舊肉一啖咬落去好爽甜伴有蒜香又有點辣味,好正🤤蟹蓋既蟹膏都好香好美味😋每隻蟹腳都入曬味,如果想再惹味d,可以沾滿曬避風塘蒜粒一齊食,真係食過就愛上🤩絕對物超所值😋黃金流沙蝦球🦐 $38/隻蝦球好大隻有成個拳頭咁大,好爽好彈牙,而且我好仲意黃金流沙既咸蛋黃,好綿好咸香😋伴上有一小碗沙律,點蝦球食非常夾🥰花生🥜 $18 一坐低就有花生奉上,炒過既

小明為食餐單:
鎮店招牌蟹-避風塘炒蟹🦀 $688

黃金流沙蝦球🦐 $38/隻

花生🥜 $18

一坐低就有花生奉上,炒過既花生香脆,而且係用鹽醃過,好香口😉