2020-06-13
入到間餐廳勁有日本風格,而且一邊播着啲日本歌曲,成個氣氛非常之好。餐牌上嘅選擇都好多,而且餐廳亦都有其他當做嘅菜式!寫落去個黑板度,好有feel!首先我哋上咗飲品先,佢嘅梳打飲品味道中上,而且唔會好甜,呢個好值得加分!然後呢一個蟹蓋,真係食到舔舔脷!佢啲蟹膏非常之鮮甜而且配埋啲三文魚子食落去再配埋啲炸蒜,口感100分!如果有碗飯,真係可以就咁撈飯食!之後我哋仲嗌多咗二人前嘅刺身!刺身嘅種類有六款,個人認為佢嘅海膽好鮮甜,而且其他嘅刺身都好厚肉!為食嘅我哋兩個仲嗌左少少小食,包括呢一個發包上面包含蟹膏、蟹肉、三文魚魚子、蟹子、海膽、甜蝦、吞拿魚蓉嘅一款菜式!一口食,完全食唔晒!而佢嘅生蠔兩隻都大大隻,就嚟大過我隻手!佢上面仲有少少蔥花同豉油,除咗食到生蠔嘅鮮甜味之外,亦都有少少鹹鹹地嘅味道。