2018-10-16
之前聽朋友講呢間既omakase值得去食,今晚就叫男朋友同我去食餐牌上有2個set選擇,我地揀左個貴少少的,師傅介紹話呢個set既海膽係即日係日本投返黎的,會比較好食啲。茶碗蛋(三文魚子蒸蛋)嘩!有無咁多三文魚子呀,仲係粒粒好飽滿喎!蒸蛋好滑,超香蛋味漬物 - 煙薰蘿蔔、淮山、黃蘿蔔淮山好爽脆,加上又養生, i like it壽司及刺身秋刀魚+煙薰金目鯛+木一鯛+駝魚+鱸魚+沙甸魚+喉黑魚+牡丹蝦+拖羅+下駄海膽每一款都有其甘香既油香,特別好鍾意沙甸魚果隻油份而喉黑魚係我第一次食的,配上魚肝一齊食真係不得了😋😋😋下駄海膽真係好吸引,入口即溶😍仲有北海道毛蟹肉食呀,肉質超鮮甜,撈埋濃濃既蟹膏食,超match😍😍 (不過唔記得影相)果物 - 品種係巨峰提Mix提子,有微微的酒香味,雖然酒香味不及巨峰提,不過我反而鍾意呢款提子😋因為唔會甜到漏,又唔重酒味👍🏻將2款提子既精髓中和,岩我口味
茶碗蛋(三文魚子蒸蛋)
漬物 - 煙薰蘿蔔、淮山、黃蘿蔔
淮山好爽脆,加上又養生, i like it
壽司及刺身
每一款都有其甘香既油香,特別好鍾意沙甸魚果隻油份
而喉黑魚係我第一次食的,配上魚肝一齊食真係不得了😋😋😋
下駄海膽真係好吸引,入口即溶😍