餐厅: 鮨文
资讯:

2020-07-16 7069 浏览
男朋友🎉Birthday🎂对於2个锺意😋食嘅人黎讲:🍣食美食😋已经系好大嘅惊喜🎉及乐事❤所以拣嘅餐厅以「我想食」为标准🤣🌞早餐食Omakase🍣其实都1:45🙈记得要早少少或准时去到,因为Lunch只做2轮。入坐後,我见职员已即刻call未到嘅客人,confirm book枱时都会提醒只留15分钟,所以准时到比较好,咁样有充裕时间享受用餐男友生日食豪少少,拣中间价钱💰set lunch🍣滑溜溜又足料嘅金箔海苔🍵茶碗蒸🍣清新+油脂+慢煮sashimi慢煮🐙八爪鱼好出色,无咗一般un嘅口感,反而系Lum同时好入味🤤🍣sushi好新鲜拍一拍会郁嘅akagai😍仲有自家腌制嘅清甜鱼子👍🏻火灸过嘅更显鱼油香🤤大虾🦐个款真系不得之了,将鲜虾×虾子×虾膏,1啖多重口感🤤🍣明太子青椒仔天妇罗咬落去嘅清脆声音表现,薄薄外脆做得非常之好🤤🍣迷你uni云丹盛放咗2~3层好澎湃嘅北海道uni海胆,味道清甜🤤好Fresh 嘅感觉😋🍣茶壼汤好足料‼️蟹、带子、鱼肉、菇等等,原来个青柠系挤系汤料上食作去腥之用⭕🍣手卷 净系记得个油脂感➕劲香脆紫菜而且拎之前师傅都有提醒我地要双手接,之後就好似饮酒咁放入口,好满足啊‼️食
男朋友🎉Birthday🎂
对於2个锺意😋食嘅人黎讲:
🍣食美食😋
已经系好大嘅惊喜🎉及乐事❤
所以拣嘅餐厅以「我想食」为标准🤣

🌞早餐食Omakase🍣其实都1:45🙈

男友生日食豪少少,拣中间价钱💰set lunch

🍣滑溜溜又足料嘅金箔海苔🍵茶碗蒸

🍣清新+油脂+慢煮sashimi

🍣sushi好新鲜

🍣明太子青椒仔天妇罗
咬落去嘅清脆声音表现,薄薄外脆做得非常之好🤤

🍣迷你uni云丹盛

🍣茶壼汤

🍣手卷
净系记得个油脂感➕劲香脆紫菜

食到饱饱时,师傅突然“生日快乐”递上点咗蜡烛嘅生日“吞拿蓉uni鱼子盛”~~ Surprise🎉🎉

(其实我都唔知,只系book台时有讲声佢生日,点知有惊喜喎😁)
呢一刻男友已经好饱,所以食咗1啖之後,我就已经将uni同鱼子食咗落肚噜🤣🤣🤣🤣🤣

尾声以豆腐雪糕作结尾🍦

见到男友内敛得黎又满足、突然又收到惊喜又不知所措嘅样子真开心❤
2020-07-11
庆祝纪念
2020-07-01 3978 浏览
终於可以一试期待已久的Omakase了,我跟朋友都选了价钱较贵的款($1980一位),食豪d。食完觉得omasake食的不只是高质美食,仲有厨师的心思用心,同埋服务,偶尔特别日子来一次,绝对系生活享受。先来第一道前菜,黑松露金箔蒸蛋,黑色、金色的色调高雅,蒸蛋嫩滑,里面有帆立贝、菇菌和菠菜。跟着来的是4款凉菜,左上有梅汁啫喱海葡萄,爽脆的海葡萄配梅汁啫喱清新开胃。右上有梅酒浸车厘茄,师傅话梅酒系自制的,车厘茄酸甜酸甜的。左下有冷面汁菠菜,菠菜好滑口。最下面有甜煮小女子,小女子的一种鱼乾仔,甜甜咸咸的,几香口惹味。再来有北海道幼鳕鱼,师傅话系用少过2kg的鳕鱼BB做,用火枪烧面,加上自制白面豉酱、wasabi、豉油,口感幼滑,油香丰富。跟着有生蚝,师傅话系岩手县生蚝配上自制紫苏醋,生蚝厚肉鲜甜配上紫苏的幽香几特别。然後有八爪鱼🐙,师傅话煮左3日,八爪鱼甜身,肉质软熟,如果沾上伴碟嘅柚子胡椒就会有d辣惹味d。吉列帆立贝配青瓜洋葱他他酱,用紫菜包住食,帆立贝外脆内软,鲜嫩,厚身一索索肉。稻草烟薰鲣鱼,用古烧稻草的烟薰,有一种烟薰香气,鱼味浓,加上万能葱、白葱和萌荷(师傅话系一种姜)、蒜味豉油

稻草烟薰鲣鱼,用古烧稻草的烟薰,有一种烟薰香气,鱼味浓,加上万能葱、白葱和萌荷(师傅话系一种姜)、蒜味豉油,食落有d香口。

清酒蒸鲍鱼,师傅话系岛根县黑鲍鱼,黑鲍鱼属於日本鲍鱼的最高规格,呢只鲍鱼有800-900g,差不多1kg,超大只,大过手掌。见师傅切嘅时候鲍鱼好柔软,好似布甸咁Q弹,食落果然正,鲍鱼又鲜甜。最後用寿司饭沾上用鲍鱼肝做的酱食,好甘甜。

跟住开始食寿司🍣,第1款系深海池鱼寿司,有炭烧香味和鱼油香。

第2款系爱援县粒贝寿司,即系响螺,响螺经师傅刀工𠝹开後好爽脆,配上柚子盐。

第3款系关西喉黑鱼寿司,经火炙後鱼油脂很香,寿司饭里面有d日本曼葱。

第4款系虾寿司,用虾BB做的,师傅话有成廿只虾仔加上清新青柚子皮,食落绵绵的,有d黏黏。

第5款系中施罗寿司,施罗柔软油脂丰富,师傅话加入左3倍wasabi,油脂中和左,所以唔会觉得辣,拖罗亦不腻。

第6款系自家甜腌三文鱼子军舰,师傅教我地头向後仰倒入去口食🤣,鱼子清甜不腥。

第7款系紫海胆军舰,当日这海胆大有来头,系店舖买手於东沢水产投得的12号靓海胆,海胆绵绵的,鲜甜清香。

最後一款系穴子寿司,系最细最幼嘅BB海鳗,食落绵身,柔软冇骨。

寿司寿司之间,师傅仲细心提供左3款渍海,酸姜、Wasabi腌山葵、红酒荞头,清口腔去油解腻。

最後一道系右口鱼加赤贝手卷,见师父用火枪炙烧,油脂丰香,赤贝爽脆,用手卷食法可以充分吸收深海鱼油,满满嘅奥米加3。

食完所有食物就饮一碗热汤🍲,用刚刚嘅白色鱼的骨和头熬成,加入葱粒,鲜甜无比。

最後有猫眼提子🍇(黑提加巨峰混合种)和静冈蜜瓜,清甜可口。用日本生果做结尾,完美满足。
2020-06-25 2571 浏览
有阿姨的孩子像个宝!适逢考完试,阿姨决定带我一试厨师发办(Omakase)。原来日本人都有类似中国人嘅民间智慧「不时不食」,新鲜嘅时令食材加上厨师嘅心思同讲解,$1980一位都值回票价!味觉、视觉、听觉多重享受。.黑松露金萡茶碗蒸蒸蛋火候控制得宜,口感嫩滑无比。整成啫哩嘅黑松露唔会过咸亦唔会影响蒸蛋嘅质地。里面仲有菇同埋元贝令味道更丰富。.小食拼盘四小碟前菜(酸汁啫哩海葡萄、梅酒浸车厘茄、冷面汁波菜、辣汁黑梅螺拼小女子)各有特色,尽显厨师嘅心思。特别欣赏头两款。冲绳海葡萄嘅口感好似蟹籽咁爽脆。剥左皮嘅日本车厘茄口感好似芦荟咁好咬,同梅酒出奇地夹。.油坊主以咸香嘅面豉酱同埋橘子汁调味,令油脂十足嘅鱼肉唔会太腻。.岩守县大船渡湾真壕IPhone 咁巨大嘅蚝肉爽口滑溜,鲜味显着但系海水味偏淡,加埋紫苏叶汁味道更清新,连怕腥嘅人都会接受到!.樱煮八爪鱼细细碟原来工序好繁复,按摩後以甜豉油慢煮八爪鱼三日三夜,难怪咁淋身咁入味。.吉列帆立贝新鲜嘅帆立贝果然同雪藏果啲唔同,外熟内软,丝丝分明。爆多青瓜洋葱粒粒嘅他他酱味道好食到忍唔住想问厨师拎秘制配方!.稻草烟燻初鲣唔及回鲣油脂多,鱼味较清香,配上蒜
黑松露金萡茶碗蒸
小食拼盘

油坊主
以咸香嘅面豉酱同埋橘子汁调味,令油脂十足嘅鱼肉唔会太腻。

岩守县大船渡湾真壕

稻草烟燻初鲣
唔及回鲣油脂多,鱼味较清香,配上蒜味豉油、白葱、茗荷等调味,渗透微微嘅燻香。
清酒蒸黑鲍
鲍鱼来自岛根县,属顶级规格、鲜味浓郁,点少少鲍鱼肝酱食味道更上一层楼。

八贯手握寿司
喜鱼:特殊煮法做出皮熟肉生嘅效果,轻易咬开,肉质保持软嫩
粒贝:剁过嘅活乡螺口感爽脆弹牙
喉黑:外皮烧至脆身,鱼油香浓
东沢水产白海胆:正值当造之时,膏块体制大,鲜中带清
蓝鳍吞拿鱼大腩:入口自鹿儿岛,肌肉口感实在,味道重唔会腻。
三文鱼籽:以甜豉油自家腌制,爽脆多汁,唔咸唔腥,赞!!!
点纹牡丹虾:啖啖肉,虾头嘅虾膏都唔浪费烧焦放面,甘甜无比。
穴子:口感绵软,入口即溶。
右口鱼裙边手卷:油香满溢,加埋赤贝裙边同埋吞拿鱼蓉,配搭丰富。

猫眼提子+静冈蜜瓜
以果物作结比甜品更解腻。黑提巨峰嘅混种系近年新品,无左巨峰嘅酒味,果皮亦较薄,甜度满分!
$2000 (晚餐)
2K
2020-06-24 1965 浏览
台上1分钟,台下10年功。望着师傅一刀一刀将羗切成均等的一片片,又轻巧又薄,看得我眼定定,绝对放心将今晚的食材任由他发辨!金箔黑松露蒸蛋高雅的一个前菜!蒸蛋滑溜细致,混入黑松露的芡汁,味道好夹。五小碟:海葡萄加入了酸醋啫喱,爽口开胃。日本蕃茄仔浸过梅汁,清甜可口。冷面汁菠菜,夏日炎炎最佳凉拌。黑梅螺煮得够软腍,入味!肉筋鱼仔腌制入味,佐酒一流。油坊主,呢种鱼听个名子就系可想言之充满脂肪,面层涂上面豉酱油,略为炙过,那油脂满溢另口腔充满惊喜。真蚝是我的至爱。来自岩手县真蚝,肉白肥美,丰腴得快要把它吃掉。爽甜,淡淡的海水味与及蚝味一拥而上,加添了紫苏叶汁更有层次。一向对八爪鱼没有好感,那种咬不到,吞不到的口感往往另我却步。这个樱煮八爪鱼是师傅的大力推荐,放了不少时间和心血肴制出来。第一次食到八爪鱼的质感是软腍柔靭,少少的柚子胡椒调味,更显出八爪鱼的风味。帆立贝炸得外脆内软,中心位置刚熟透心,可见一丝一丝。配合自家炮制的他他酱,有青瓜和洋蒽原素,另到炸物减轻了油腻之感,好好味。鲣鱼采用稻草烟燻,啖啖散发出燻香。茗荷,白葱,蒜蓉豉油和芝麻的配合,一流。原来鲣鱼是象徵长寿的意思,真系唔讲唔知,又

金箔黑松露蒸蛋
高雅的一个前菜!蒸蛋滑溜细致,混入黑松露的芡汁,味道好夹。

五小碟:
海葡萄加入了酸醋啫喱,爽口开胃。
日本蕃茄仔浸过梅汁,清甜可口。
冷面汁菠菜,夏日炎炎最佳凉拌。
黑梅螺煮得够软腍,入味!
肉筋鱼仔腌制入味,佐酒一流。

鲣鱼采用稻草烟燻,啖啖散发出燻香。茗荷,白葱,蒜蓉豉油和芝麻的配合,一流。原来鲣鱼是象徵长寿的意思,真系唔讲唔知,又增进知识了。

来自岛根县的黑鲍鱼,采用清酒蒸,肉质细腻软腍,有微微酒香,蘸少许鲍鱼肝酱同吃,高雅又矜贵。

鱚鱼是时令鱼,夏季才有的,今晚有福了。炙过後,只皮熟,鱼肉还保持生的,淡淡的鱼味。

活粒贝爽口有嚼劲,鲜甜味美。

喉黑鱼,鱼脂十分丰富,甜味十足,口腔内油脂平衡,滋味!

来自鹿儿岛奄仔美大岛的吞拿鱼大腩,肉的颜色比较深,因有肌肉,所以口感特别丰富。

秘制酱油三文鱼籽粒粒晶莹通透,入到口内慢慢爆汁,正。

紫海胆有着淡淡的甘香,满足了味蕾。

利用了鱼头,鱼骨,多种食材煲煮而成白鱼汤,鲜甜暖胃。

来自函馆的点纹牡円虾好特别,虾侧身有四点,虾头有直纹,有光彩,新鲜。
入口好有浆口感,再加上炙过的虾膏,那焦香味无比,劲惹味。

穴子又是我的至爱,利用了穴子头骨肴制成酱汁伴吃,肉质绵滑柔软得不可置信。

右口鱼边,赤贝边,吞拿鱼蓉混合成的手卷,口感复杂,好味。

最後是甜品的时令水果,猫眼提子和静冈县蜜瓜。

完美晚餐的句号!
2020-06-22
以往我都只帮衬元朗分店, 不过, 近排唔系好适合太夜返屋企, 就决定去黄埔分店试吓~ 黄埔分店好就脚, 地铁站一出. 过条马路就到, 够晒方便~ 受疫情影响, 餐厅做足预防措施, 以探热枪量体温, 再加酒精搓手液清毒~ 餐牌上Omakase有两种, 见价钱相差唔系好远,就食豪dd~ 茶碗蒸鹅肝金箔蒸蛋系第一道菜, 先将鹅肝蒸熟, 再用筲箕压碎去筋, 吃时将鹅肝与蒸蛋搓匀, 蛋香夹杂鹅肝既鲜香味, 简直系人间极品~ 另一道菜叫4点先付, 一碟有4道小食, 味道由淡至浓~先食鳗鱼苗, 鱼苗几醋汁浸住, 入口微酸, 烟韧似蒟蒻, 食完几开口; 八刺身好嫩滑, 有紫苏同炭香; 萤光鱿鱼呢个时候最当造 厨师以蛋黄酱提鲜, 酸甜惹味, 啱晒我胃口 最後系太刀鱼, 鱼皮微脆, 鱼肉细滑, 有炭香味~ 毛蟹 x 沢蟹厨师将活生生既毛蟹煮熟拆肉, 再天妇罗咗细细只既沢蟹, 加埋蟹膏, 又甜又甘香又脆, 好好味~樱煮八爪鱼 八爪鱼煮法几特别, 先同八爪鱼按摩脚仔, 再以40度雪一晚, 放入甜酱内浸, 肉质软淋, 甜甜辣辣, 好似食紧豆腐咁~ 吉列帆立贝 紫菜好香脆, 配埋吉列帆立贝就脆上加脆, 沙律酱就可

黄埔分店好就脚, 地铁站一出. 过条马路就到, 够晒方便~

受疫情影响, 餐厅做足预防措施, 以探热枪量体温, 再加
酒精搓手液清毒~

茶碗蒸鹅肝

另一道菜叫4点先付, 一碟有4道小食, 味道由淡至浓~

刺身好嫩滑, 有紫苏同炭香;

萤光鱿鱼呢个时候最当造

厨师以蛋黄酱提鲜, 酸甜惹味, 啱晒我胃口

最後系太刀鱼, 鱼皮微脆, 鱼肉细滑, 有炭香味~

毛蟹 x 沢蟹

吉列帆立贝

紫菜好香脆, 配埋吉列帆立贝就脆上加脆, 沙律酱就可以中和油炸感~

8贯握寿司

8款手握寿司, 有春子鲷、金甘鲷、真鲭、白松贝、牡丹虾、拖罗、海胆&穴子~ .

寿司味道由淡味到浓味, 春子鲷鱼味较淡, 肉质黏黏地, 有甜香;

金目鲷鱼油重, 鱼肉滑; 真鲭有火炙香味, 油脂浓郁;

白松贝好爽脆, 但就无烟韧既嚼劲感, 味道鲜浓;

牡丹虾爽口弹牙, 加埋烧过既虾膏,劲甘香;

拖罗脂肪多, 好重鱼油香味,有炭香味, 入口慢慢化开~

师傅会於中途还来不同的食材如淮山、姜等等清清味蕾~ 好窝心!

到我既至爱海胆寿司, 海胆入口既滆, 超甘香; 最後系穴子寿司, 肉质比鳗鱼结实, 不过味道就一样咁鲜甜~
手卷

手卷入面加咗烧过既右口鱼, 仲有三文鱼籽同埋海胆, 基本上我食唔到右口鱼既味道, 因为海胆既味道太突出, 抢晒镜, 三文鱼籽甜甜咸咸,几惹味~

鱼汤都几好味, 鱼味好重, 虽然汤面有一层厚厚既鱼油, 但饮落口唔觉肥腻, 厨师仲话系好既鱼油嚟, 饮得多养颜~
福岗士多啤梨&静岗蜜瓜

因为怕食咗蜜瓜, 士多啤梨甜度唔够会觉得酸, 店员就提醒我先食士多啤梨, 讲真, 士多啤梨系酸既, 但食完再食蜜瓜, 蜜瓜味又会变得更加甜~
2020-06-01
2020-11-03 88 浏览
今年男朋友生日就带佢食鮨文因为食过好多间omakase都系觉得鮨文最好食,但可惜夜晚太贵,所以简咗食中午前菜系蒸旦,好味之後都有啲刺身小食,呢个墨鱼劲好食🤪🤪🤪呢几款寿司都好好食师傅教要成旧倒落口食呢个炸物好有水准最後紧系有海胆杯同手卷同店员讲声庆祝生日,叫佢加枝立烛俾你就得。成个过程都好舒服好chill食物质素好好,好新鲜,所有野都系用心制作同埋记得早啲book,一定要坐bar枱,成个气氛都好唔同
今年男朋友生日就带佢食鮨文

前菜系蒸旦,好味

之後都有啲刺身小食,呢个墨鱼劲好食🤪🤪🤪
呢几款寿司都好好食

师傅教要成旧倒落口食
呢个炸物好有水准

最後紧系有海胆杯同手卷
同店员讲声庆祝生日,叫佢加枝立烛俾你就得。

成个过程都好舒服好chill

食物质素好好,好新鲜,所有野都系用心制作
同埋记得早啲book,一定要坐bar枱,成个气氛都好唔同
  • 海胆杯
2020-10-31 90 浏览
朋友强烈推介嘅餐厅点都要试吓啦午餐分两段时间包括12:00及13:45我们选了12:00食Omakase最紧要准时我哋当然系喺门口等开门带位姐姐有啲寸亦系全个experience最差嘅一环如果连佢都改善埋 就真系一百分💯我哋拣咗$880嘅Tasting Menu哗⋯好味到一个点而家逐一介绍首先系呢个蟹肉蒸蛋个蛋系热到㷫嘴嘅好鲜味跟住系渍物八爪鱼加两种刺身个八爪鱼非常淋 而且好入味刺身系油甘鱼同秋刀鱼秋刀鱼经过火炙 唔会腥然後系酥炸帆立贝帆立贝咬落去外脆内软啲肉一丝丝好新鲜幼鰤寿司好鲜甜青目鲷寿司加咗少少萝卜蓉再火炙唔记得呢个系咪象拔蚌但系上菜时佢仲郁紧㗎牡丹虾加上蟹面豉味道好似加咗蟹膏咁三文鱼子非常新鲜海鲜汤用个茶壶上头两杯建议就咁饮之後便可以加入青柠汁穴子寿司算系最普通㗎啦呢个海胆饭简直系全日嘅highlight海胆多到不得了而且非常新鲜非常好味呢个手卷都系有别於一般平时手卷只系个顶有材料呢个手卷系全个手卷都有材料
朋友强烈推介嘅餐厅

海鲜汤
穴子
海胆饭
2020-10-10 132 浏览
今晚同朋友食咗一个好高质嘅omakase 不论食物环境定系服务都系一流👍🏻👍🏻👍🏻冲绳海葡萄酸汁啫喱海葡萄味道酸甜 十分醒胃日本车厘茄 师傅已经将佢哋剥好晒皮车厘茄系用左梅酒去浸 入口就系满满既梅酒味黑梅贝用辣汁煮 黑梅贝结实爽甜毛蟹蟹肉蟹膏 蟹肉鲜甜 啖啖都系浓浓既蟹膏味樱煮八爪鱼呢道八爪鱼需要腌够三天 所以一食落去就觉得好入味 再加上柚子胡椒 味道都好好吉列帆立贝师傅用佢哋自己调配嘅他他酱 口感好轻身 唔会有好饱好滞的感觉帆立贝外脆内软炸得岩岩好 岩守县真蚝 好易入口而且好新鲜 再加上厨师配搭嘅紫苏醋唔会有平时食到既铁锈味甜品提子系由黑提和巨峰混合而成厨师叫我地先食提子然後再食静冈蜜瓜两款水果都好清甜 食完会想继续食
今晚同朋友食咗一个好高质嘅omakase

甜品
提子系由黑提和巨峰混合而成
厨师叫我地先食提子然後再食静冈蜜瓜
两款水果都好清甜 食完会想继续食
早在一个月前book好左,同朋友一试鮨文既Lunch Omakase🍣午市有分两个时段,我地食1:45pm既时段,前一日餐厅会final confirm客人booking,同埋有埋唔食,十分细心💓Omakase lunch set 有几个选择,最後我地拣左$500既set🤗包左茶碗蒸、12件寿司、手卷、汤同甜品🍣白饭鱼茶碗蒸茶碗蒸用料丰富,有元贝、瑶柱、本菇等,水同蛋既比例恰到好处,面层舖上白饭鱼,口感十足🍣12件寿司寿司按味道由淡至浓逐件上,不时不食😋真鲷:加左柚子碎,鱼既质感黏口清香👍🏻网烧深海池鱼:加左盐麴调味,味道更出,肉质紧实爽口真池:又名黄金池,鱼味浓油份轻秋刀鱼:属秋节时分当造既鱼获,鱼油甘香丰腴甜虾:肥美既甜虾加上自家制柚子酸汁啫喱,味道清新,虾肉新鲜爽口醋渍小肌:一条好细既鱼,上面加左白板昆布,即系昆布中间个块,醋渍过後令肉质更鲜嫩帆立贝军舰:切粒帆立贝军舰配上明太子,明太子嘅咸香令帆立贝嘅鲜味更突出赤身:酱油渍既赤身腌左10分钟令肉质会软左,嫩滑甘甜吞拿鱼面颊肉:炙烧过後油脂味香,加左生蒜鼓油既味道更丰富三文鱼子酱油渍军舰:经过自家制酱油渍,口感弹牙鲜甜又唔会死咸马

🍣白饭鱼茶碗蒸

🍣12件寿司
寿司按味道由淡至浓逐件上,不时不食😋
真鲷:加左柚子碎,鱼既质感黏口清香👍🏻

网烧深海池鱼:加左盐麴调味,味道更出,肉质紧实爽口

真池:又名黄金池,鱼味浓油份轻

秋刀鱼:属秋节时分当造既鱼获,鱼油甘香丰腴

赤身:酱油渍既赤身腌左10分钟令肉质会软左,嫩滑甘甜

吞拿鱼面颊肉:炙烧过後油脂味香,加左生蒜鼓油既味道更丰富

马粪海胆军舰:见到师傅一堆堆海胆放上,放入口系满满既幸福感🥰

海鳗:肉质比普通鳗鱼软身,配上酱汁十分顺口软滑

🍣鱼汤
食完以上寿司之後,师傅会呈上一碗十分清淡既鱼汤,有清清味蕾既作用

🍣胡萝乾汁煮鲽鱼手卷
鲽鱼肉身比较削,适合做手卷,系一种重油脂既鱼,好满足🤤

🍣豆腐雪糕
最後甜品系雪糕,有芝麻、柚子同豆腐口味,豆腐雪糕软滑而豆香味浓,底下有饼碎点䮕,系完美作结😋
Bad front of house attitude. They were talking so loudly that it was disturbing for having lunch there.Being imperative to customers; warning customers not to take off the mask until food arrives; however the tone was simply rude. Totally not up to such standard of service.Food-wise, the front of house knows little about the sushi they are serving; specifically what kind of uni they are serving. For those they are told by chef they just recited in front of the customers and went as soon as they

Food-wise, the front of house knows little about the sushi they are serving; specifically what kind of uni they are serving. For those they are told by chef they just recited in front of the customers and went as soon as they finished.
Dessert (ice cream) was served well before the time limit 1:30pm when sushi was not finished yet and it was melting before I order it.

2020-09-16 202 浏览
Firstly, the experience, after reminders during booking and via SMS, we arrived on the dot as appointed but the doors were yet to opened. There were already 2 young couples waiting outside. We popped in shop next door to enjoy the air-con while waiting and a call came 5 mins after, asking if we “were nearby”....strange that they seem to expect customers to be on time when they themselves were not. Secondly, the setting - the interior is minimalistic Japanese...hygienic but almost basic. Thirdly, the service....brisk and clearly indifferent in keeping with the Hong Kong spirit of efficiency. However the amazing freshness and quality of food more than makes up for the unimpressive experience. Along with the very reasonable price tag of HKD880 for A 10-course omakase, consider me sold. But avoid this if you are looking for a 4-star experience.
2020-09-05 386 浏览
呢间要提早2个星期先book到时间系1点半到3点门面系咁既地铁出左行几分钟就到好易搵每个师傅负责2台食客每上一道菜都会介绍食材同煮法等等服务态度好好食物质素都不错👍🏼
呢间要提早2个星期先book到

每上一道菜都会介绍食材同煮法等等
服务态度好好
食物质素都不错👍🏼

2020-09-05
因疫情关系,晚市冇得食出左bonus就食omakase奖励下自己啦叫左500几蚊个set试下先🤭🤭🤭一入嚟叫完waiter好快就上左紫菜配上口感好滑嘅蛋好正未到都系由淡去到浓咁食不过最深刻系叠到好高既海胆好正好大满足感一入口啖啖都系海胆好好食呀妈🤩🤩最值得赞嘅系是waiter同师傅啲态度师傅好nice 好健谈🥰🥰🥰我谂我下次会再去食880个set☺️☺️☺️
因疫情关系,晚市冇得食
出左bonus就食omakase奖励下自己啦
叫左500几蚊个set试下先🤭🤭🤭