2025-07-29
{食盡油麻地之日式 — 捌加廿陸天婦羅居酒屋 }————————————————禮拜五夜晚7點諗住過嚟食下呢間幾出名嘅天婦羅居酒屋, 點知排排下隊開始落雨,但係我發現大家似乎對呢間居酒屋都有好堅定既決心,就算落雨要開遮都冇阻佢哋排隊嘅心情,條隊仲愈黎愈長🤣 我就更加繼續邊期待邊排隊啦🔸 自選天婦羅定食- 冷蕎麥麵蕎麥麵份量都幾大碗,佢係一碗並且有少少湯汁喺個底度嘅, 夏天食就啱曬啦- 鮮帶子天婦羅 @$18呢個帶子好高質,又大粒又煮得好唔會過熟, 呢到每一樣食物嘅天婦羅皮好薄, 食落唔會覺得好油膩🙂↕️- 廣島蠔天婦羅 @$18廣島蠔又我好鍾意食嘅一種天婦羅, 滿滿嘅蠔味,好抵食!- 四季豆天婦羅 @$8平時食天婦羅都會揀一啲蔬菜例如南瓜茄子,今次就揀咗四季豆, 四季豆基本上唔會差因為佢哋本身就甜甜地又有口感😆- 鰻魚天婦羅 @$18鰻魚天婦羅我都係第一次食,原來都可以整做天婦羅🤣, 鰻魚肉好厚而且好肥味,叫一件就好啦如果唔係會好飽🤣🔸 芝麻雞翼 $38呢個雞翼大推, 燒得好香口又好juicy, 又抵食,係忍唔住連啲雞翼尖都想食埋d骨嘅程度😂Overall comment: 餐廳一樓係
————————————————
🔸 自選天婦羅定食
- 冷蕎麥麵
- 鮮帶子天婦羅 @$18
- 廣島蠔天婦羅 @$18
廣島蠔又我好鍾意食嘅一種天婦羅, 滿滿嘅蠔味,好抵食!
- 四季豆天婦羅 @$8
- 鰻魚天婦羅 @$18
🔸 芝麻雞翼 $38
Overall comment:
餐廳一樓係一排長枱, 二樓就比較闊落,係除鞋要坐日式坐墊嘅style, 環境都好有日本居酒屋嘅感覺,黐咗滿滿嘅海報🌞