2025-08-19
📍 捌加廿陸天婦羅居酒屋 (旺角)今日係收工既時候落一場大雨,好多人成身濕曬,我地都唔例外,我地經過旺角近窩打老道附近有間日式居酒屋,裝修到餐廳好似自己身處日本咁,好有日本人放工去消遣咁,餐廳入面非常熱鬧。餐廳出名天婦羅,決定試一試。⭐️滑蛋豬扒丼 $68滑蛋豬排丼,豬排大大塊,同個碗一樣大,飯粒軟硬適中,湯汁連豬排一起吃,幸福指數爆燈🩷⭐️海老穴子天丼 $108海老包括穴子、黑虎蝦、蟹柳、南瓜、本菇、紫菜、四季豆,天婦羅份量十足,如果選擇自選可以碗麵,烏冬等,配什麼都可以,炸炒非常薄,唔會成口油味,乾脆,再配上特制天婦羅汁,十分入味,如果唔夠可再點龍蝦天婦羅。⭐️芝士吉列豬扒 $58吉列豬扒內有好豐滿既芝士係入面,熱辣辣配上柚子醋同埋蛋黃醬,真係好好食。🔥⭐️雞皮餃子 $48餐廳炸物非常優秀,炸完上碟唔會有好多油,感覺不會太油膩,雞皮香脆內軟,好juice👍🏽👍🏽😎⭐️炸菠蘿雪糕 $28餐廳炸菠蘿是亮點,餐廳用天婦羅方法處理,出奇地與海鹽雪糕非常夾,好似食緊西多士,非常推薦大家揀。🔅🔅需另加一服務費🔅🔅——————————————- 📍 捌加廿陸天婦羅居酒屋 (旺角)🏠 旺角窩打老道31-39
⭐️滑蛋豬扒丼 $68
⭐️海老穴子天丼 $108
⭐️芝士吉列豬扒 $58
⭐️雞皮餃子 $48
⭐️炸菠蘿雪糕 $28
炸菠蘿雪糕
🔅🔅需另加一服務費🔅🔅
——————————————-
📍 捌加廿陸天婦羅居酒屋 (旺角)
🏠 旺角窩打老道31-39號翠園大廈一期地下33A號舖