2022-01-16
而家夜晚開始禁止當食,為咗防疫,外賣已經成為日常生活🥲今個星期五同屋企人食好啲,買啲日本菜式返屋企之前試過銅鑼灣分店,非常好食今次就試吓觀塘呢間分店外賣!❤️我哋叫咗好多嘢食,等咗一陣間拎得返屋企~賣相全部都好精緻,分別有龍捲風沙律先叫咗頭盤沙律,爽脆嘅沙律菜上邊放上中華沙律、蟹柳、蟹子同脆片將沙律醬均勻咁樣混合之後,少少辣之中又爽脆,新鮮好吃午夜牛郎係炸壽司嘅一款,入邊餡料係三文魚,芝士同青瓜,出邊就有沙律醬,外脆內嫩超級好食👍壽司薄餅又係要咗三文魚餡料,因為屋企人鍾意食三文魚😜賣相超級似一個大薄餅,圓轆轆咁樣,炸得爽脆嘅飯底上邊,放上左三文魚、脆片,非常有口感然後再要串燒,要咗燒牛舌同櫻花蝦茄子燒,牛舌非常彈牛有牛味茄子燒非常大份,燒得啱啱好,火候十足,茄子肉上面放上櫻花蝦👍最後就要咗個主食,日式炒烏冬,一打開嗰時仲係熱辣辣有蒸氣添!烏冬餡料有魚片丶紅椒丶蔬菜、木魚碎等等,烏冬彈牙好食,好滿足!呢間餐廳外賣質素相當好,值得再嚟!
今個星期五同屋企人食好啲,買啲日本菜式返屋企
之前試過銅鑼灣分店,非常好食
今次就試吓觀塘呢間分店外賣!❤️
我哋叫咗好多嘢食,等咗一陣間拎得返屋企~
賣相全部都好精緻,分別有
龍捲風沙律
將沙律醬均勻咁樣混合之後,少少辣之中又爽脆,新鮮好吃
午夜牛郎
壽司薄餅
又係要咗三文魚餡料,因為屋企人鍾意食三文魚😜
然後再要串燒,要咗燒牛舌同櫻花蝦茄子燒,牛舌非常彈牛有牛味
呢間餐廳外賣質素相當好,值得再嚟!