2021-10-16
唔跟住街號行,真係估唔到街尾既最盡頭會有間咁正既餐廳,裝修有格調又唔會太浮誇,fine dining 會係一個好選擇!點左個2人dinner set,除左湯要揀之外,其餘都set好晒,岩晒我依d唔想用腦,專心relax用餐既懶人😂 個set仲要包左支Moët 香檳🍾,每人有一杯仔,想淺嘗既朋友就岩岩好法國生蠔🦪4隻:大隻又肥美,非常生鮮,有海水味但唔會太咸半熟北海道帶子配菠菜蓉:帶子厚肉鮮甜,輕煎火喉剛好係半熟,菠菜蓉幼滑濃郁沙甸魚香醋魚籽:擺盤好靚,用火箭菜襯托,薄脆上既蕃茄粒比沙甸魚多,香醋魚籽中和左沙甸魚既腥味牛肝菌湯:牛肝菌香氣撲鼻,濃郁又唔會太creamy,有水準澳洲M5和牛牛柳&法國鴨肝:牛柳肉嫩多汁,medium煎得出色,又唔會有血水。鴨肝size比較的骰,但味道甘香西班牙紅蝦海膽意粉鱘魚籽醬:紅蝦大隻爽口,配左蝦油煎,配埋海膽同鱘魚籽醬,多層次刺激味蕾,而且意粉份量十足😋甜品:Tiramisu 配雲尼拿雪糕,特別一讚係士多啤梨🍓果乾,香脆之餘又帶點酸酸甜甜嘅味道,perfect match $1388 for two很值得來試 👍
法國生蠔🦪4隻:大隻又肥美,非常生鮮,有海水味但唔會太咸
牛肝菌湯:牛肝菌香氣撲鼻,濃郁又唔會太creamy,有水準
$1388 for two很值得來試 👍