2023-06-18 115 浏览
有啲時候想搵間餐廳 chill 下,舒服啲,朋友就推介我哋黎長沙灣嘅 Boholic,食物既好味又好睇。所以我哋二話不說就去啦,剛到埗就見到啲客人離開,令到我哋可以坐喺靚位,真係好開心。因為係 tea time,我哋想好好享受,就叫咗鳥籠 tea set,配咗炸墨魚咀小食同兩杯 Early Grey。 Early Grey 香得吾得了,而且個 set 茶壺好吸引,一壺有三四杯,仲可以加水,非常抵飲。個鳥籠 set 一上枱,兩層野食,甜品同鹹點,份量充足。味道亦非常之好,比起之前喺四五星酒店食過嘅 tea set 更加美味,佢嘅外觀亦非常之靚。難怪朋友講呢度嘅 cp 值高到爆。佢嘅鹹點味道都相當之好,特別係呢個牛油果蝦撻,滿滿嘅牛油果醬同鮮美爽口嘅蝦,令到呢個蝦撻好味得來。至於甜品,女仔一定鍾意。味道好,吾算太甜,食得非常開心。唔好忘記啦,仲有個炸墨魚咀,炸到啱啱啱卜卜咁,好熱,好入味,好脆。最緊要,嚟到 Boholic,打發咗一個悶熱落雨嘅午後,真係開心到爆。

至於甜品,女仔一定鍾意。味道好,吾算太甜,食得非常開心。