2020-03-24
今次特意黎到呢一間曾經8月5號參與過罷工既黃店食野,幫襯下呢一間有良心既小店。-✨黑松露帶子意大利飯 ($145) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)意大利飯充滿住濃郁松露香氣,用左好多芝士同忌廉,成個risotto都好有Creamy既感覺。意大利飯面頭有兩件牛油帶子,質感好Juicy,煎得岩岩好。-✨牛油汁蜆肉自家製蝦米意大利粉($138)(⭐⭐⭐⭐/5🌟)呢個係我食過比較特別既意粉,問餐廳侍應先知麵條係自家製既,係混入左蝦米蝦籽麵條入面。芡汁方面用左蝦醬同牛油汁,一上菜未食就聞到好濃郁蝦既香味~味道偏鹹,蝦醬愛好者必食之作,創意度滿分!-✨黑松露醬炸薯條($78)(⭐⭐⭐⭐/5🌟)炸薯條即叫即炸,炸到外脆內軟~最正既係個黑松露醬,餐廳比左好多黑松露醬我地配個薯條,配合埋個黑松露帶子意大利飯,全晚都充斥住黑松露既味道~-✨抹茶拿鐵($42)(⭐⭐⭐⭐/5🌟) & 朱古力($46)(⭐⭐⭐⭐/5🌟)抹茶拿鐵個賣相好靚,可以好清楚咁見到抹茶同牛奶之間既分層,味道唔會太甜,幾有層次。朱古力加左可可粉同埋忌廉係上面,朱古力味濃郁,好邪惡
✨黑松露帶子意大利飯 ($145) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)
✨黑松露醬炸薯條($78)(⭐⭐⭐⭐/5🌟)