2023-04-23 317 浏览
平日好少去开深水埗,难得去一转梗系要揾下有咩好嘢食啦🤤讲下铺面先,认真讲 成间都系铺仔,客人们都座得比较亲密,枱就唔算好多,但上菜就好快,所以就算出面几长龙都好都唔算等好耐。星期六哩啲忙碌嘅时间,我地2位都系等咗15分钟左右就有位。嚟到一定要试下佢个蟹膏蕃茄汤檬粉,同埋蔬菜炖牛肉配法包,甜品就拣咗斑兰绿豆糕。蟹膏蕃茄汤檬粉一上到就闻到劲大阵蟹膏味,配上原粒大蕃茄,食落个汤底非常鲜味,同食得出汤底嘅鲜甜,配上蟹膏饼一切都好夹,推荐🤩🤩🤩蔬菜炖牛肉配法包都系世一推荐,牛肉系牛肋条,炖得好淋又入味,但又唔会一夹就散。个汤底睇落好似好浠,但其实唔系,配上外脆内软嘅法包非常夹,汤底仲食得出用好多蔬菜炖出嚟,鲜甜十足。斑兰绿豆糕非常烟韧,绿豆馅软滑香甜又唔流,食完两个面,如果仲有胃口就一定要嗌啦🤤🫶🏻
平日好少去开深水埗,难得去一转梗系要揾下有咩好嘢食啦🤤

蔬菜炖牛肉配法包
蟹膏蕃茄汤檬粉