2022-06-08
呢間大埔嘅丼飯黃店係喺Mee無意中搵到,小店環境比較細,坐落比較逼,但CP值真係超~~高,$100有找就食到好食嘅丼飯,仲要唔使加一,強烈推薦大家試吓💛 佢哋有唔同嘅丼飯組合可以選擇,餐牌上仲會寫埋各種刺身嘅份量畀你參考,呢點好貼心👍🏻 唔啱心水嘅話仲可以揀自選丼飯,任揀3款或以上刺身🤤 呢間我哋一定會翻兜㗎喇,好食嘅小店必須撐🙌🏻▪️特盛火炙丼 $98▪️有三文魚3片+帆立貝2隻+玉子3片+蟹棒1條~刺身上面加咗芝士同照燒汁,然後用火槍燒過,真係勁香勁吸引😍 $100有找就食到咁多餸嘅丼飯,會唔會太抵!不過略嫌啲壽司飯有少少一舊舊咁,改善埋呢個問題就perfect💛▪️三文魚帆立貝海膽丼 $138▪️有三文魚4片+ 帆立貝2隻+海膽1份~三文魚係厚切嘅,食落都幾肥美!帆立貝同海膽都超新鮮,海膽好鮮甜一啲都唔腥/苦🤤▪️三文魚刺身 $28▪️堂食消費滿$100就可以用優惠價叫小食~我哋見三文魚刺身咁平就忍唔住叫埋🤣,點知$28竟然有5片厚切嘅三文魚,係厚切‼️呢個真係超抵食,一定要叫😍▪️炸雞軟骨 $48▪️即叫即炸食到我哋停唔到口🤤,記得食嗰陣蘸埋佢哋個醬!▪️湯、前菜、沙律 (+$18)▪️前菜嘅蜆肉同
▪️特盛火炙丼 $98▪️
▪️三文魚帆立貝海膽丼 $138▪️
▪️三文魚刺身 $28▪️
▪️炸雞軟骨 $48▪️
即叫即炸食到我哋停唔到口🤤,記得食嗰陣蘸埋佢哋個醬!
▪️湯、前菜、沙律 (+$18)▪️
前菜嘅蜆肉同沙律就正正常常,冇咩特別好講,不過個麵豉湯入面有蜆肉同豆腐,幾有心思唔係hea👍🏻