餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2023-05-05 195 浏览
自從做foodie之後經常大魚大肉,間唔中都想食得清D🫣 呢晚試左間素食店非常唔錯!餐廳有多款創意素菜選擇,由中式﹑泰式﹑日式至西式都有,而且有標明免蛋奶選擇,十分講究👍🏻食物賣相全部都精緻吸引,完全唔覺得自己食緊素,呢餐有驚喜呀😍餐廳環境明亮,乾淨企理。裝潢以紫色為主題,令人特別放鬆☺️ 晚市提供Set Dinner都只係$258起,已經包2款前菜﹑手卷﹑湯品﹑主食同甜品,CP值唔錯✅♢ 🌟悠蔬小食拼盤 $178第一次黎到唔知食咩好,強烈推薦呢個小食拼盤,可以一次過試哂餐廳既招牌小食😍 拼盤有酥脆腐皮卷﹑泰式如餅﹑沙嗲串燒﹑酥炸蒟蒻﹑吉列牛油果,每款小食都做到好精緻吸引!個質感模仿到平時食既魚餅﹑肉類串燒,調味方面都做到好似,配有沙嗲醬同泰式辣醬,可見餐廳誠意十足👍🏻Set Dinner $258♢ ✨兩款前菜紫薯紅菜頭波波 ‧ 好似薯蓉既質地,好綿滑,味道酸酸甜甜咁幾開胃~麻醬沙薑豆絲粉皮 ‧ 平時食開雞絲粉皮,餐廳用豆乾取代雞絲,口感都幾似,加埋麻醬好香口。♢ 🥦手卷手卷可以係「蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷」﹑「香芒牛油果苜蓿芽手卷」之中二揀一,我地加錢試哂兩款!兩款手卷都係以蔬菜為主,新

♢ 🌟悠蔬小食拼盤 $178

Set Dinner $258

♢ ✨兩款前菜

♢ 🥦手卷

手卷可以係「蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷」﹑「香芒牛油果苜蓿芽手卷」之中二揀一,我地加錢試哂兩款!兩款手卷都係以蔬菜為主,新鮮爽口,而且紫菜夠香脆,可以過下想食日本菜既口癮!

♢ 🥘主食

黃咖喱藜麥野菜燴猴菇 ‧ 繼小食拼盤後,再度令我驚豔既菜式!餐廳以肥美既猴頭菇模仿雞肉,估唔到口感又幾似,爽口滑嫩!雖然係黃咖喱,但係完全唔辣,椰香味超重,配埋雜菜同三色椒一齊食好開胃!另外仲配有印度煎餅同珍珠糙米餅,食素都可以好飽肚架!

♢ 🍰甜品

我地+$28 upgrade左百爵紅茶千層班戟,百爵茶味道好香濃,每層餅皮之間都搽滿cream,幾有誠意🫶🏻