2022-06-04
👼🏻細細個嘅時候我已經係簡樸嘅舊區長大🏡所以對于灣仔呢個新舊交融嘅區域特別有另一番嘅感覺🥰灣仔區喺呢幾十年由一個個簡樸嘅住宅區發展成為香港其中一個主要嘅商業地區🏢充滿住懷舊嘅時代感呢🥳🥳灣仔一幢幢高高嘅商廈大樓之間🏢佢哋嘅大街小巷裡面依然能夠保存住一啲舊式嘅建築物🚃當中仲潛在住一啲隱世高質嘅餐廳🍴而且🈶️好多已經活化成為外國人同年輕人放工后聚腳嘅「酒吧餐廳」添🍷🥂🍻🍺🍶🍸Ham & Fig Roll $98:呢個酥皮焗田螺同出面嗰啲唔同😍一般我哋食田螺個殼係唔食得㗎嘛❤但係佢地呢度就可以連個殼都食埋喇😋因為佢哋自己先用牛油酥皮做咗個田螺殼先,然後再擺埋個田螺肉、薯蓉落去焗🔥感覺超驚喜😜又好食呢😋Dry age Pork 21 days $338:佢地呢個烤豬胺真係拍得住從前係灣仔但已經結左業嘅樂意扒房👍烤完之後肉質仲好軟嫩🔥再加埋酸酸地嘅果醬❤好味道嘅回憶返晒黎😋做法夠傳統👍好啱我嘅口味呢🥳Porcini Ristto $208:呢個意大利飯口感唔錯👍意大利飯粒粒飽飽滿滿❤再加埋牛肝菌🍄同埋芝士汁撈埋一齊😍大満足呀🥳💰$708/2ppl
💰$708/2ppl