餐厅: 小黑糖 (宏生大廈)
资讯:

近期厚福街都开咗好多饮品店,今日就唔系特别想饮柠檬茶,所以就谂住试吓其他!...呢间舖头系非常之特别,见到佢系门口隔离有一个木架,系卖紧唔同产品嘅特别corner位,好多小items,有矽胶饮管同其他嘢卖,特别值得一提嘅系,竟然有义卖口罩套!真系细心睇先会发现!...我同朋友谂住买完去西九行下散步,所以叫咗两杯嘢饮外卖拎走饮!朋友叫左一杯大杯葡萄柚四季春!葡萄柚饮落去会有啲果肉,四季春嘅茶底系非常之香,而且呢个价钱已经饮到大大杯!...我叫左一杯鲜柠蜂蜜绿茶,我最怕饮到假柠檬味!但呢杯真系饮得出系新鲜柠檬,绝对唔系一阵香精柠檬味!我就拣左半糖半冰,饮落去真系少左甜,但岩岩好!...因为今日唔系太想饮珍珠奶茶,所以就冇试到佢个招牌小黑糖系列,感觉应该会几好饮,同埋见到佢个白胡子芝士奶盖都系招牌嚟,下次试试佢!
外卖自取