上幾個post介紹過𝘼𝙧𝙩𝙚 𝙗𝙮 𝙋𝙖𝙙𝙖𝙧𝙞𝙖 既超像真水晶蛋糕,琴日行完藝術館好想食甜品🙊 碌碌下就發現原來喺尖沙咀開左新分店,而且可以sit in,就去左喇😛 粉紅色既裝修💕 同大紅唇💋 梳化相當搶眼啊,離遠就見到!店員推介呢間分店獨家既𝐀𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝系列♥️♣️♦️♠️ 外型好精緻,又可愛,有𝐀𝐥𝐢𝐜𝐞既愛好者嗎?➿ 魔法蘑菇 ($62)光澤鮮艷既朱古力甘納蘑菇造型好重童話風🍄 係4件mini cake之中糕體面積最大既一件,海綿蛋糕既部分帶杏仁香,而入面就有雪尼拿mousse,整體都唔會好甜~➿ 茶壺與我 ($62)呢個茶壺有外在,都有內在🫖 茶壺入面真係有茶架,係茶味mousse,最驚喜既係我鍾意既焙茶🥰 呢杯茶(蛋糕)既配搭相對日式,海綿蛋糕有加入黃豆粉既元素,又有黑糖調味!➿ 撲克臉 ($60)➿ 高帽 ($60)呢兩件mini cake都有莓味既元素,清新一點~ 啤牌mini cake係raspberry味,而高帽就係士多啤梨味🍓 如果想用黎打卡,大推高帽啊🎩 個頂由黑朱古力製成既立體帽既造型手工太好喇,有一面既平面仲有Alice入面既時鐘,
粉紅色既裝修💕 同大紅唇💋 梳化相當搶眼啊,離遠就見到!

外型好精緻,又可愛,有𝐀𝐥𝐢𝐜𝐞既愛好者嗎?

➿ 魔法蘑菇 ($62)

➿ 茶壺與我 ($62)

➿ 撲克臉 ($60)
➿ 高帽 ($60)
呢兩件mini cake都有莓味既元素,清新一點~ 啤牌mini cake係raspberry味,而高帽就係士多啤梨味🍓 如果想用黎打卡,大推高帽啊🎩 個頂由黑朱古力製成既立體帽既造型手工太好喇,有一面既平面仲有Alice入面既時鐘,細節位都處理得好好👍🏼 最緊要係食得,而唔甜~

呢間分店仲多左pastry櫃,超級吸引🤩 所以揀左兩件俾鍾意食酥皮既老豆同鐵飯腳,佢地都有少少comments💁🏽‍♀️

➿ 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑪𝒓𝒐𝒊𝒔𝒔𝒂𝒏𝒕 𝑹𝒐𝒍𝒍 ($28)
爸爸話呢個roll口感好鬆🥐 白朱古力醬唔會好甜!

➿ 法式朱古力布朗尼酥 ($45)
鐵飯腳形容好似丹麥酥入面有brownie既內餡,好岩一邊嘆杯啡一邊食☕️