2018-09-05
今個星期五約咗朋友食飯,想嘗試下異國風情,於是就決定咗去食印度菜。一入到去待應姐姐已經笑容滿面,好有家既感覺,而且佢仲會推介有咩好食,不過我已經做足功課諗好要食咩哈哈。先上既係印度芒果沙冰,岩岩入口係乳洛味比較重,跟住芒果味會慢慢走出黎,大夏天清新又清暑。 再上既係印度Biryani(香飯),香料味好複雜多變,個飯係印度香米乾身食落好有層次感,跟埋飯一齊上既酸酸乳酪一齊食,一啖接一淡清咗底。再黎既番茄乳絡咖哩酸酸甜甜入面仲有一塊塊既茅屋芝士,好味又特別,而且seasoning唔會太過份,完無咩罪惡感。而個印度薄餅第一口香脆美味,第二口軟熟,個包一定係發酵得好好先可以做到咁。餐廳既環境好闊落,燈光又柔和,而且呢餐係素食啊,即刻覺得健康咗。