2018-08-30
黃雨天氣下的甜點🌸今日落大雨,仲要黃雨,行步路都好論盡,心情麻麻地🥀,買番個下午茶嘆下先。嗱嗱嗱,今日就睇中左Tartes & Pop既靚靚撻💁🏼♀,睇得又食得,仲要好味道。點左4款都多人推介既撻拎走,值得一提係個外賣盒,真係靚又有心思,有少少似野餐盒,要4件就會有埋個大盒俾你拎住。打開個大盒,裡面又有小盒,小盒裡面先會有撻,目的係等裡面既撻唔會撞黎撞去,俾人拎去食又會方便乾淨。加上我拎住黎臨雨,有大小盒雙重保護下,拎到返去,個撻仲係靚靚仔仔。✌🏼唔講甘多,推介下我點左邊4款啦~新鮮青檸撻好欣賞撻面個三粒同撻中間個層的口感,有少少似海錦的感覺,用手掂下☝,會郁郁下架,味道就酸酸的。全個咬落去,整體酸酸甜甜,好清新,夏天食就岩曬,夠開胃。👍🏼覆盆子巧克力撻巧克力味好濃,好滑,加埋酸酸甜甜既覆盆子同脆脆朱古力餅底,口感好正。材料落足,撻裡面既覆盆子醬會湧出黎。👅杏仁杏桃撻呢個我極度推介,好清新,淡而香,桃味同杏仁味又夾,唔太甜,讚!😽黑芝麻抹茶撻面頭粒抺茶慕絲好滑,又有好濃而又帶有少少澀既抹茶味。而下層芝麻好香,同上層既抺茶又出奇地夾,芝麻抺茶控可以一試。😋
唔講甘多,推介下我點左邊4款啦~
新鮮青檸撻
覆盆子巧克力撻